MAI: 5 spitale din Argeș figurează pe lista unităţilor cu risc seismic ridicat!

# Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti – cap de listă!

În ultimele zile, cutremurele care au devastat sudul Turciei şi Siria au îngrozit întreaga lume, iar autorităţile din România vorbesc despre clădirile cu risc seismic care există în ţara noastră, de la blocuri de locuinţe la instituţii publice. În 2018, Ministerul Afacerilor Interne a redactat un document din care rezultă că 137 de spitale din 15 județe, dar și din București sunt pe lista unităților spitalicești cu risc seismic. Din 2018 până azi, clădirile care s-ar putea dărâma la un cutremur de magnitudine mare zac tot neconsolidate.

 

Argeşul are 5 spitale care s-ar dărâma la un seism puternic, iar primul pe lista neagră e chiar Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

 

Potrivit raportului MAI, citat de Adevărul.ro, 5 spitale din Argeș, 4 din Brăila, 10 din Botoșani, 5 din Buzău, 5 din Călărași, 20 din Constanța, 10 din Dolj, 1 din Giurgiu, 15 din Iași, 4 din Mehedinți, 5 din Neamț, 1 din Olt, 10 din Teleorman, 5 din Vrancea, 5 din Vaslui și 32 de corpuri de clădire care aparțin de 11 spitale din Capitală trebuie consolidate deoarece pot să se prăbușească la un cutremur mai puternic. În județele menționate mai sus lista spitalelor șubrede este deschisă de cele județene, singura excepție fiind Iași.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea