Procurorul Daniel Vișan a cerut să iasă la pensie. Ce a decis CSM

Daniel Vișan (foto), unul dintre cei mai apreciați procurori ai Argeșului, a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Reunită în ședință pe 21 februarie, secția pentru procurori a CSM a decis, însă, amânarea analizării cererii de eliberare din funcție prin pensionare a lui Daniel Vișan, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Daniel Vişan, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a solicitat eliberarea din funcţie prin pensionare, având o vechime de peste 25 de ani în profesie. Vișan a fost absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. A început cariera de procuror în oraşul natal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. Din 1998 vine în județul Argeş unde lucrează mai întâi ca procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Ulterior ocupă funcţia de procuror-şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din cadrul acestei unităţi de parchet, iar în cele din urmă pe cea de prim-procuror. Urmează ca solicitarea de pensionare a lui Daniel Vișan, să fie analizată de CSM într-o ședință viitoare.

# Șeful Parchetului Judecătoriei Curtea de Argeș a ieșit la pensie

Tot mai mulți procurori au cerut să iasă la pensie. Pe 14 februarie, secția pentru procurori a CSM a a decis, în unanimitate, eliberarea din funcție a magistratului Maria Valentina Băltărețu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei Băltărețu Maria - Valentina, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal. (unanimitate)”, se arată pe site-ul CSM.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea