Marcel Ciolacu: „Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale”

# România poate pierde bani grei din PNRR, din cauza pensiilor speciale

Pensiile militarilor nu vor fi considerate pensii speciale! Cel puţin aşa susţine preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Strâns cu uşa din cauza PNRR, pe seama pensiilor speciale acordate în România şi aspru criticate de UE, Ciolacu spune că va găsi soluţii ca pensiile militarilor să nu fie cotate ca pensii speciale, dar şi să obţinem toţi banii prin PNRR. Cu alte cuvinte, liderul PSD promite să împace şi capra şi varza. Rămâne de văzut cum va reuşi...

 

”Nu pot să accept ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale (…) Vă promit, prioritatea numărul unu a mea şi a colegilor mei e să venim cu legea care să fie sustenebilă, acceptată de către Comisie pentru a îndeplini jalonul din PNRR cu  pensiile speciale, pentru a nu pierde bani europeni pe acest jalon. Ştiţi că nu pierdem toate sumele, ci o parte din sumă, aferentă peniilor speciale.

 

Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Vom veni cu o abordare corectă şi o lege care să treacă la CCR. Veţi vedea, am făcut deja un grup de lucru în cadrul coaliţiei, cum am făcut şi la Legile Eucaţiei Vom lucra şi vom veni cu amendamentele pe care ministrul Muncii le va anunţa la timpul respectiv. Avem deja raportul final de la Banca Mondială şi specialiştii lucrează pe el şi extragem de acolo ce trebuie. Dar trebuie să înţelegem bine, această lege nu este retrocativă. Nu există legi retroactive. Un drept câţtigat nu poţi să îl iei. Dar cu adevărat după partea de contribuţie poţi să vii cu impozitare progresivă, în funcţie de venituri. Este o abordare corectă, constituţională venită şi explicată cu pragurile respective. Se aplică la toată lumea care are componentă specială. Pentru viitor s-a stabilit foarte clar, nu poţi să ai mai mult la pensie decât în activitate. Vom veni cu aceste lămuriri. Nu poţi să lucrezi 1 zi magistrat şi să beneficiezi de lege specială la pensie.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV, potrivit G4Media.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea