Alianța pentru Argeș și Muscel, lansată sâmbătă la Pitești, în prezența a mii de persoane

# Constantin Stroe, Gheorghe Badea, Ionel Didea și Nicolae Brânzea au ținut să fie alături de această construcție destinată dezvoltării județului. Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, a rămas tot timpul alături de senatorul Mircea Andrei. Câteva mii de persoane au sufocat, efectiv, sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești, sâmbăta trecută. Membri de partid, reprezentanți ai societății civile, manageri ai unor mari societăți comerciale, președinți de fundații non-profit, personalități ale vieții culturale au decis să pună bazele unei construcții civice puternice. Alianţa pentru Argeş şi Muscel are ca obiectiv să devină o coaliţie pentru Argeş şi mai puţin o mişcare politică, ea propunându-şi să se identifice cu obiectivele judeţului Argeş şi nu cu politica de partid. O alianță care și-a desemnat candidații, în marea lor majoritate tineri, candidați aleși din întreg spectrul mai sus menționat. Au ținut să marcheze momentul senatorul Mircea Andrei, cei doi prim-vicepreședinți Cătălin Teodorescu și Gabriel Bratu, președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, președintele filialei Argeș a PNGCD, președintele Partidei Romilor Pro-Europa, primari, reprezentanții celor două instituții de învățământ superior din județ, manageri de top și alții.

Obiectivele Alianţei pentru Argeş şi Muscel

1. Mobilizarea tuturor forţelor politice, economice şi civice pentru stabilirea capitalei viitoarei regiuni la Piteşti
Organizarea teritorială a României este soluţia către care se vor îndrepta în următorii ani toate partidele politice. În acest context, stabilirea capitalelor de regiune se va dovedi decisivă pentru situaţia marilor oraşe şi a actualelor judeţe, prin redesenarea hărţii administrative a României. Contribuţia Argeşului la bugetul naţional, poziţionarea geo-strategică pe importante axe rutiere şi comerciale, atât naţionale cât şi europene, reprezintă argumentul pentru ca viitoarea capitală de regiune să fie Municipiul Piteşti. Liderul Alianţei pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei, militează pentru îndeplinirea acestui obiectiv devenit capital entru dezvoltarea ulterioară a regiunii Argeş şi Muscel. Realizarea scopului propus nu este posibilă fără mobilizarea tuturor forţelor politice, economice şi civice care au înţeles importanţa momentului.
2. Dezvoltarea turismului din zona de nord a judeţului
Regiunea Argeşului şi Muscelului este o zonă plină de resurse, dar, din păcate, potenţialul economic şi turistic nu a fost valorificat. Unul din obiectivele Alianţei pentru Argeş şi Muscel, care poate fi realizat cu sprijinul argeşenilor prin câştigarea alegerilor, are ca strategie dobândirea mandatului de ministru la Ministerul Turismului şi Dezvoltării. Beneficiile acestui demers ar putea însemna un nou început pentru turismul din zona de nord a judeţului.
3. Transformarea regiunii Argeş într-o zonă ecologică
Protecţia mediului ambiant are o importanţă majoră pentru păstrarea patrimoniului natural de bogăţii, pentru protejarea faunei, florei, resurselor solului şi a subsolului.
4. Sprijinirea devoltării celor mai importante lucrări de infrastructură, cu accent pe reabilitarea DN73 Piteşti-Câmpulung, Piteşti-Alexandria, Piteşti-Drăgăşani şi construcţia segmentului de autostradă Piteşti-Sibiu
Liderul Alianţei pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei, a iniţiat în 2011 demersurile pe lângă Ministerul
Transporturilor, pentru renegocierea la Bruxelles a introducerii DN 7 pe lista finanţărilor europene. Reabilitarea DN Piteşti-Câmpulung, Piteşti-Alexandria, Piteşti-Drăgăşani şi construcţia segmentului de autostradă Piteşti-Sibiu sunt priorităţi ale Alianţei pentru Argeş şi Muscel.
5. Demersuri privind realizarea Catedralei Argeşului
Propunerea din protocol având ca obiect declarat Catedrala pentru care Arhiepiscopia luptă de foarte mulţi ani urmăreşte demersul mult mai important al înfiinţării Mitropoliei Argeşului şi Muscelului, un vis vechi şi condiţionat, printre altele, de existenţa unei catedrale, a bisericii argeşene.
6. Dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale în judeţul Argeş
Conceptul de dezvoltare durabilă a unei societăţi face referire la acea societate care îşi modelează sistemul economic şi social astfel încât resursele materiale şi sistemele suport ale vieţii să fie conservate, iar satisfacerea nevoilor generaţiilor actuale să se asigure fără a compromite satisfacerea nevoilor generaţiilor viitoare.
A lupta pentru dezvoltare durabilă înseamnă a acţiona sistematic şi simultan pentru înlăturarea sărăciei, a nesiguranţei locului de muncă, a poluării mediului, a crizelor economice şi monetare şi pentru susţinerea şi promovarea valorilor tradiţionale, obiective pe care Alianţa pentru Argeş şi Muscel şi le asumă.
7. Dialogul social deschis permanent cu toţi cetăţenii
Alianţa pentru Argeş şi Muscel doreşte o nouă abordare a relaţiilor dintre factorul politic şi cetăţeni, mizând pe un dialog permanent, deschis şi constructiv în vederea deservrii interesului cetăţenilor şi binelui comun.
8. Meritocraţia şi promovarea valorilor şi a tinerilor
Susţinerea şi promovarea culturii, a valorilor tradiţionale spaţiului argeşean, încurajarea şi sprijinirea tinerilor reprezintă garanţia progresului cultural, social şi economic. 
9. Sprijinirea administraţiilor locale din judeţul Argeş, conduse de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, indiferent de apartenenţa politică, în eforturile de realizare a programelor în folosul comunităţii locale
Alianţa pentru Argeş şi Muscel reuneşte în structura ei atât partide politice cât şi reprezentanţi ai societăţii civile, persoane publice şi din mediul de afaceri, care doresc să se implice activ în adoptarea deciziilor administrative.
10. În domeniul agriculturii Alianţa pentru Argeş şi Muscel consideră că sunt primordiale două obiective: dezvoltarea agricolă şi investiţiile în domeniul rural.
# Constantin Stroe: „M-am întrebat dacă să răspund pozitiv sau nu acestei invitaţii şi am vrut să-mi demonstrez mie că sunt un om liber, şi ca atare pot merge oriunde. O vorbă românească spune că omul sfinţeşte locul. Ar trebui să privim puţin şi invers. Constituţia Statelor Unite ale Americii nu acceptă mai mult de două mandate, lucru care mi se pare corect. Dacia producea 400 de maşini pe zi, iar la momentul actual produce 1400 de maşini pe zi, cu o altă conducere, mult mai tânără, şi sunt tare mândru de această mare realizare. Vine o vreme în care e bine să înţelegem că trebuie să ne dăm la o parte şi să lăsăm locul celor mai tineri şi cu alte viziuni.”
# Gheorghe Badea: „Este o plăcere pentru mine, ca argeşean, să iau parte la o reuniune care are ţinte nobile, aşa cum este aceasta a dumneavoastră. Sunt convins că Alianţa pentru Argeş şi Muscel va duce Argeşul acolo unde îi este locul. Să sprijinim oamenii noi, oamenii care pot să facă ceva pentru judeţul nostru!”
# Ionel Didea, rector al Universităţii de Stat Piteşti: „ Vreau să vă felicit pentru această atmosferă deosebită. Am ascultat cu atenţie obiectivele alianţei şi am constatat că toate sunt pentru binele judeţului nostru. Ca argeşean, îmi doresc enorm de mult ca Argeşul să fie acolo unde îi este locul”.
# Mircea Andrei: „Acum doi ani, oriunde te uitai, vedeai un Argeş încremenit. Am prieteni în toate partidele. Sunt oameni pe care îi respect, dar fac ceea ce impune o conducere centralizată. E bine să trezim Argeşul. Nu cred că se mai poate spune că ne este teamă să ne exprimăm”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea