”Madame, de anul acesta, să mărturisim lumina!” - un nou volum de poezii semnat de Maria-Alexandra Iliescu

Proiectul cultural-educativ demarat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș ~ ”Te provoc să mă citești”, aduce o nouă rundă. De această dată, este vorba despre lansarea noului volum de poezii, cu traducere în limbile franceză, engleză și germană, intitulat ”Madame, de anul acesta, să mărturisim lumina!”, apărut la Editura Art Creativ, autoare Maria-Alexandra Iliescu.

Formată pe când era elevă, la Școala de Literatură de la Pitești a regretatului scriitor Marin Ioniță - cel care i-a fost mentor, Maria-Alexandra Iliescu este licențiată în Drept și în Științele Comunicării, actualmente fiind profesoară și traducătoare. De asemenea, a lucrat și în televiziune. Debutează la vârsta de 18 ani cu romanul “Noaptea nebunilor” (Ed. Zodia Fecioarei, 2004), urmat de volumele de poezii: “De vorbă cu timpul” (Ed. Zodia Fecioarei, 2006), “Taina liliacului alb” (Ed. Agnos, 2008) - volum bilingv român-francez, “Răstignirea timpului” (Ed. Tiparg, 2011) și “Mărturii dintr-un colţ de timp” (Ed. Tiparg, 2014) - volum ce cuprinde poezii în limba română, traduse în franceză, engleză şi germană.

 

«Respir, mănânc şi visez cuvinte. Pentru mine, cuvântul este primordial, întocmai precum este, pentru omul cu conştiinţă, cuvântul dat, cea mai mare avere. Trăiesc prin cuvânt şi cuvântul trăieşte prin mine, uniţi de cel mai darnic, nostalgic şi incorigibil sentiment: iubirea» - ne mărturisește autoarea pe blogul său.

Lansarea cărții va avea loc vineri, 24 martie, la ora 1400, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș, evenimentul fiind coordonat și moderat de poeta Denisa Popescu. Intrarea este liberă.

Adrian Coman, bibliotecar, Compartimenul - Evenimente Culturale și Editoriale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea