În România, 1300 de foşti torţionari primesc pensii speciale!

De necrezut! România are 1.300 de foști torționari care primesc pensii speciale, pentru meritele deosebite de a fi cozile de topor ale regimului trecut, în închisorile comuniste. Şi cum Piteştiul a găzduit cea mai cumplită închisoare comunistă, în Argeş rănile sunt încă vii, iar a se face dreptate pentru cei vii şi cei morţi care au răbdat bătăi şi umilinţe pare o aroganţă. Culmea 1300 de foşti torţionari dovediţi, nu doar că nu au fost pedepsiţi pentru faptele lor abominabile, iar primesc banii grei de la stat, sub formă de pensii speciale. Iar nedreptatea va continua...

„România este țara în care avem 1.300 de foști torționari, dovediți în instanță, beneficiari de pensie specială.

 

Iar la Pitești, în orașul nostru, unde securiștii au folosit cele mai barbare metode de tortură, securiștii au chiar un monument dedicat.

USR a depus o lege pentru a anula pensiile speciale ale foștilor colaboratori ai Securității. Ne-am fi așteptat ca toate partidele sa susțină propunerea noastră. Surpriză. În Comisia Juridică de la Senat, PSD și PNL au dat un raport negativ pe legea USR.

Nu au nicio rușine. Apără chiar pensiile speciale ale foștilor torționari. La fel cum nu au avut nicio rușine nici să ridice un monument dedicat securiștilor.

Nu va rămâne așa. Ne vom lupta ca legea să treacă, iar monumentul securiștilor din Pitești să dispară.”, a transmis deputatul USR, Ionuţ Moşteanu (foto).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea