Peste 3 milioane euro, la Pitești, pentru construirea insulelor ecologice digitalizate

Marți, 21 martie, a fost semnat de primarul Cristian Gentea contractul aferent implementării proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”. Se vor amenaja un număr de 116 insule ecologice digitalizate, în cadrul programului finanțat prin PNRR ce propune accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economie circulară.

„Municipiul Pitești a obținut contractul de peste 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru construirea a 116 insule ecologice digitalizate! Prin implementarea proiectului „Colectare selectivă a deșeurilor”, avem șansa de a ne rezolva o mare problemă: în 2021, doar 13,09% din cantitatea totală de deșeuri municipale se colecta separat!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Prin implementarea proiectului, Municipiul Pitești va amenaja 116 insule ecologice digitalizate, după cum urmează:

- 96 de insule supraterane (Tip 2), fiecare fiind compusă din 5 containere supraterane staționare proiectate și fabricate conform standardelor europene în vigoare, cu următoarele capacități pentru cele 5 fracții:

Biodegradabil: între 2 mc și 3 mc;

Rezidual: între 2 mc și 3 mc;

Sticlă: între 2 mc și 3 mc;

Plastic și metal: între 3 mc și 5 mc;

Hârtie și carton: între 3 mc și 5 mc.

- 20 de insule subterane (Tip 3) cu containere individuale, fiecare fiind compusă din 5 containere cu următoarele capacități pentru cele 5 fracții:

Biodegradabil: între 2 mc și 3 mc;

Rezidual: între 2 mc și 3 mc;

Sticlă: între 2 mc și 3 mc;

Plastic și metal: între 4 mc și 5 mc;

Hârtie și carton: între 4 mc și 5 mc;

Valoarea contractului de finanțare semnat este de 16.532.274,9 lei, TVA inclus.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea