Corespondență demnă de cascadorii râsului la vârful statului român

# Deputatul Filip Georgescu adresează, în Parlamentul României, o interpelare Ministrului de Interne # Acesta povestește țării întregi cum că șeful de post de la Călinește a fost... nerespectuos # Ministrul Berca aplică, nemilos, pedeapsa maximă: ”s-a dispus atragerea atenției polițistului...”. Al doilea deputat argeșean din ultimul top al absenților publicat de Institutul pentru Politici Publice (detronat fiind numai de propriul său coleg de partid, Bogdan Niculescu Duvăz), Filip Georgescu reușește, în continuare, să producă, în regie proprie, momente demne de cascadorii râsului. Cel puțin așa ni s-a părut nouă ultima interpelare adresată de către domnul deputat de Argeș ministrului administrației și internelor, interpelare în care se plânge că un șef de post nu a dat dovadă de suficientă aplecare spre rezolvarea problemei domniei sale.
Concret, însoțit de primarul comunei Călinești, Nicolae Gavrilescu, pe atunci coleg de partid cu domnul deputat (între timp primarul Gavrilescu a migrat, după doisprezece ani de ședere în culoarea roșie, către mărul verde și plin de sevă al senatorului Mircea Andrei) deputatul Filip Georgescu a descins în onor sediul poliției comunei Călinești, pentru a oferi relații privitoare la spargerea casei părintești situată în aceeași localitate. Ei bine, ce credeți că s-a întâmplat acolo? Șeful de post, Ilie Cătălin, deși a fost informat de primar că domnul deputat este deputat, ”cu nume, prenume și funcție”, ei bine, ”șeful de post n-a catadicsit nici măcar să se prezinte”. De asemenea, ”...șeful Poliției locale manifesta o indiferență mai mult decât surprinzătoare față de mine, cetățeanul. Mai mult, se arăta vizibil deranjat față de vizita noastră. În loc să fie informat despre mersul cercetărilor și al anchetei referitoare la spargerea locuinței mele, șeful de post ocolea tot timpul subiectul...”

La așa întrebare, așa răspuns

După ce toată țara a aflat de pățania domnului deputat, așa cum era și normal, fiind o chestiune vitală pentru bunul mers la tuturor lucrurilor, ei bine, răspunsul a venit precum o bomboană pe coliva unui astfel de subiect. La mai puțin de o lună după depunerea interpelării cu pricina (aceasta fiind depusă pe 2 februarie a.c.), mai exact pe data de 29 februarie 2012, răspunsul Ministrului Administrației și Internelor, proaspătul atunci numit Gabriel Berca, a picat ca un fulger. Iată un scurt pasaj din acesta: ”Urmare acestor verificări, s-a dispus ATRAGEREA ATENȚIEI POLIȚISTULUI ÎN CAUZĂ, în scopul prevenirii săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de..., respectiv comportarea necorespunzătoare în serviciu... Cu stimă....”
Ce să mai comentăm noi, probabil polițistul cu pricina este deja în pragul sinuciderii. Pentru că i s-a atras atenția. Nu că domnul deputat nu merita așa ceva...    A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea