Bătaie de joc faţă de oamenii din Arefu, ca să nu mai vorbim de investitori

www.ghitumolivis.ro este site-ul care promovază proiectul Moliviş, mai exact promovează investiţiile în acest proiect. Pe acest site sunt enumerate şi mai multe facilităţi pentru investitori: accesul uşor, pe drum forestier, între zona de sud a masivului Ghiţu, ce deţine numeroase trasee montane de mare însemnătate (recent reabilitate), cu cea de nord, ce face obiectul acestui site. Comuna  Arefu aduce următoarele avantaje: infrastructura bună de transport; sistem de alimentare cu apă potabilă în  apropiere

Drumurile către staţiunea ce urmează a fi construită sunt impracticabile

Comuna Arefu se laudă cu infrastructură bună de transport. Primarul Gheorghe Stoican, în ultimul mandat, a reuşit să asfalteze maxim 2 km de drum. Nu mai punem la socoteală faptul că acest drum este mult mai îngust decât ar fi necesar. Nu au loc să treacă două maşini în acelaşi timp. Dacă trec două maşini, una obligatoriu trebuie să intre în şanţ şi să aştepte să treacă cealaltă. Oricum, acest drum este unul bun faţă de restul infrastructurii din comună. Majoritatea drumurilor din Arefu nu au mai văzut de foarte mult timp nici măcar piatră, ce să mai vorbim de asfalt. Cazurile cele mai fericite sunt cele pe care s-a descărcat o maşină de piatră, aceasta urmând a fi împrăştiată de către localnici. Bătaie de joc faţă de oamenii din Arefu, ca să nu mai vorbim de investitori. Sunt multe pensiuni foarte frumoase, dar la care se ajunge foarte greu.

Pe partea dreaptă a comunei nu există asfalt

Când mergi de la Piteşti spre Barajul Vidraru, la intrarea în Arfeu, pe partea dreaptă urmează a se derula proiectul Moliviş, un proiect foarte mare, care ar putea dezvolta foarte mult zona de nord a judeţului. Mulţi vorbesc despre acest proiect şi sunt atotcunoscători, dar din toţi cei care s-au bătut până acum cu pumnii în piept că au merite pentru acest proiect, nu am auzit pe niciunul spunând că este foarte greu de realizat deoarece drumurile sunt impracticabile, dealtfel nu cred că şi-au murdărit pantofiorii încercând să urce până la poalele muntelui. La momentul actual nu se poate urca până la poalele muntelui Ghiţu. Nu înţeleg cum vrea primarul Stoican investitori pentru acest proiect, în condiţiile în care nu se poate ajunge la locul cu pricina.

Casa unei femei a ars până la temelie. Pompierii nu au putut ajunge.

În zona în care urmează a se derula proiectul Moliviş, în luna decembrie a luat foc casa unei femei. Deşi vecinii au sunat la pompieri, aceştia nu au reuşit să ajungă, deşi nu era zăpadă, şi casa femeii a ars până la temelie. Maşina de pompieri nu a putut ajunge la incendiu deoarece drumurile sunt impracticabile, şi cum am spus şi mai sus, nicio maşină de piatră nu a mai fost descărcată de mult pe aceste drumri. Femeia a privit neputincioasă la cum îi arde casa, iar acum locuieşte în grajd, acolo unde şi-a amenajat o cameră.

Femeia nu a primit niciun ajutor de la primărie, dar părinţii viceprimarului Bârlă, da

Deşi femeia nu mai are unde să locuiască, acesta nu a primit niciun ajutor de la primărie. Primarul a spus că nu are ce să-i facă, mai mult chiar a şi acuzat-o că ar fi luat casa foc din cauza unei probleme la coş. După primarul Stoican, casa ar fi ars din cauza neglijenţei femeii, şi în acest caz să ardă liniştită. Acesta nu îşi pune problema că femeii i-a ars casa pentru că nu a putut ajunge maşina de pompieri din cauza drumurilor. Părinţii viceprimarului se pare că au avut o problemă cu casa, ceva alunecări de teren, dar acolo s-a găsit soluţie de ajutor financiar din partea primăriei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea