Davidescu a atacat în contencios suplimentele salariale acordate de Primăriile Curtea de Argeş şi Corbeni

# Prefectul s-a supus dispoziţiilor lui Boc, pe care-l doare-n cot de contractele colective de muncă. Premierul Emil Boc ne-a arătat în ultima vreme cam cum stă treaba pe plaiurile mioritice. Dacă în urmă cu ceva ani tribunul Vadim îl ironiza pe actualul prim-ministru, despre care spunea că atunci când era copil îl bătea taică-so cu nimic alteva decât cureaua de la ceas, iată că ne-a arătat democrat liberalul cine-i primul om în stat, după inegalabilul Traian Băsescu. Ei bine, nici în Argeş nu scăpăm de influenţa premierului, care i-a însărcinat pe prefecţi să fie neiertători faţă de nesupuşii din administraţie care vor îndrăzni să dea suplimente salariale. Uite aşa a ajuns Gheorghe Davidescu să încaseze înjurături pe bandă rulantă, în locul lui Boc, de la bugetarii care lucrează la primăriile din Curtea de Argeş şi Corbeni.

„Se acordă ilegal suplimente salariale şi indemnizaţii de hrană”

E criză economică! De la sfârşitul lui 2008! Cu puţină perseverenţă din partea competentului Guvernului pe care îl avem vom împlini doi ani de criză! Uraaa!  Mulţi ani trăiască! Mulţi ani trăiascăăă! Laaa muuulţi aaani! Asta pare să fie urarea lui Boc and Co. vis-a-vis de criză! Totuşi să nu ne plângem de măsuri anti-criză. Sau aţi uitat de scăderea cu 25% a salariilor bugetarilor, ori de majorarea de la 19% la 24% a TVA-ului? Aşa a înţeles Executivul că poate prospera economia românească aşa că... No comment! În urmă cu ceva vreme, premierul Boc a avut de transmis un mesaj important pentru ţară, anume că niciun ordonator de credite din administraţia publică locală nu va mai avea voie să aprobe suplimente salariale în 2010. Ce te faci însă, când există un contract colectiv de muncă ce prevede anumite bonificaţii băneşti ? Ei bine, pe primul ministru nu-l preocupă acest fleac. Şi uite-l pe prefect în acţiune, căutând pe cine să tragă de urechi din cauză că nu s-a supus dispoziţiilor lui Boc. Primele vctime – angajaţii care lucrează la primăriile din Curtea de Argeş şi din Corbeni, precum şi aceia de la instituţiile subordonate. După cum a declarat Davidescu: “Vom ataca la instanţa de contencios administrativ şi Hotărârile Consiliului Local  Curtea de Argeş nr. 38 şi 46 prin care nu se respectă legea salarizării unice. Prin cele două hotărâri se acordă ilegal personalului primăriei Curtea de Argeş suplimente salariale şi indemnizaţii de hrană. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu o hotărâre a Consiliului local Corbeni care a stabilit ilegal pentru salariaţii primăriei suplimente  salariale”.

Contracte colective de muncă sunt de vină!

Vă daţi seama ce ispravă ar face reprezentantul Guvernului în teritoriu, în urma acestor măsuri, dictate, ce-i drept, de la Bucureşti… Ca să vedeţi cum stă treaba cu ilegalităţile comise de primarul Nicolae Diaconu de la Curtea de Argeş vă supunem atenţiei cele mai importante articole din HCL Nr. 38/2010, aprobată pe 6 mai:
„Art.1  Se aproba , pentru anul 2010 , plata indemnizatiei de hrana prevazuta de contractul colectiv de munca si de acordul colectiv de munca incheiate de ordonatorul principal de credite cu reprezentantii salariatilor si functionarilor publici.
Art.2  Plata indemnizatiei de hrana se va face din creditele bugetare prevazute pentru cheltuieli materiale in bugetul local pe anul 2010.”
Aşadar, cum poate fi vorba de vreo ilegalitate, în contextul în care vorbim de respectarea contractelor colective de muncă, precum şi de alocare unor fonduri prevăzute special în acest sens? Sigur, dacă-l luăm în seamă pe premier care a băgat spaima în prefecţi la videoconferinţa din 30 mai, atunci am putea admite că Davidescu a acţionat corespunzător. Adică a ascultat cu supunere ordinele şefului! Dă-le încolo de contracte colective dee muncă!
Păi, nu?

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea