Se apropie alegerile, iar PNL Pitești s-a apucat să strângă semnături

#  Nici măcar toți consilierii liberali nu au votat proiectul privind stimulentul pentru nou-născuți

La Pitești se simte că se apropie alegerile locale din 2024. Iar liberalii argeșeni procedează la fel ca în trecut. Doar proiectele pe care le promovează sunt acum diferite.

Dacă în 2019, cu un an înainte de alegeri, Narcis Sofianu și Tiberiu Irimia lansau o campanie de strângere de semnături pentru transformarea Pădurii Trivale în arie protejată de interes local, iată că în 2023, tot cu un an înainte de alegeri, un alt grup de liberali, în frunte cu Mihai Coteț, strânge semnături. De această dată în vederea acordării unui stimulent de 2.500 de lei la nașterea unui copil.

Campania declarării Pădurii Trivale drept arie protejată a strâns atunci aproximativ 5.000 de semnături. Ce s-a întâmplat cu ele? Nimic! S-a făcut campanie, iar proiectul Pădurii Trivale bate în continuare pasul pe loc. În schimb, proiectul PNL pentru alocarea stimulentului pentru nou-născuți a strâns în jur de 8.000 de semnături. Doar că, în acest caz, principala problemă o reprezintă legalitatea sa, fapt care a creat numeroase discuții. Mai ales că secretarul general al municipiului Pitești, Cătălin Călugăru, a și susținut că nu va acorda avizul de legalitate pe acest proiect.

În 2019, consilierii PNL s-au abținut cot la cot cu cei de la PSD

Pe 28 martie 2023, liberalii au reintrodus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Pitești proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent în cuantum de 2500 de lei pentru nou-născuți. La fel ca în prima ședință, desfășurată în luna februarie, nici măcar toți liberalii nu au susținut proiectul. Au votat „pentru” doar cei patru inițiatori: Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteţ, Cătălina Dumitraşcu şi Răzvan Şerbănoiu. În schimb, liberalul Tiberiu Irimia s-a abținut, în timp ce Gelu Tofan și Ana Stan, recent dați afară din PNL Argeș, au votat „împotrivă”, susținând cu nu vor vota un proiect care nu este legal! Proiectul de hotărâre a picat cu 11 voturi împotrivă, șapte abțineri și patru voturi pentru!

Dar nu e pentru prima dată când consilierii liberali piteșteni nu au votat această inițiativă. Pe 20 iunie 2019, Ionuț Zidaru, un consilier local de la ALDE, a inițiat, în Consiliul Local Pitești, tot un proiect de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți. Singura diferență era că stimulentul propus avea o valoare de 1.000 de lei. Și atunci, la fel ca-n prezent, nu s-a identificat o prevedere legală prin care statul să delege ca acest stimulent să fie acordat de la bugetul local. Iar proiectul a picat, toți cei patru consilieri liberali (Narcis Sofianu, Alexandrina Stanciu, Gheorghe Duțulescu și Florin Gardin) s-au abținut atunci de la vot!

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea