Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, s-a întâlnit cu șeful Afacerilor Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, președintele CCIA Argeș, George Caval, și directorul general Simion Zamfir s-au întâlnit cu Pantelis Giannoulis, șeful Biroului pentru Afaceri Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România.

Principalul obiectiv al întâlnirii l-a constituit identificarea unor modalități concrete care să conducă la consolidarea și dezvoltarea relațiilor economice și comerciale dintre mediul de afaceri argeșean și cel grec.

În cadrul întâlnirii, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu a vorbit despre deschiderea pe care administrația județeană o are pentru colaborarea cu Grecia în diverse domenii - cultural, educațional și economic.  

 

“Când vorbești despre Grecia, în general, te duci cu gândul la turism, dar este clar că potențialul Greciei este mult mai mare. Și eu călătoresc aproape în fiecare an în Grecia, atât ca turist dar și pe Muntele Athos. În ceea ce privește Consiliul Județean, pe mandatul meu, este prima întâlnire cu un partener grec, dar sunt convins că nu va fi și ultima. Ca instituție, în această perioadă, am colaborat cu Grecia pe partea culturală, noi având cinci instituții de cultură. Avem un festival celebru de dansuri tradiționale, “Festivalul Carpați” la care, de-a lungul anilor, au participat și ansambluri din Grecia. Pe de altă parte, punctual, aveți toată deschiderea de la C.J. Argeș și în ceea ce privește susținerea oamenilor de afaceri greci. Consiliul Județean Argeș a sprijin întotdeauna oamenii de afaceri care doresc să investească în județul nostru. Prin Direcția de Urbanism eliberăm avizele solicitate pentru urbanism" - Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.

Conducerea CCIA Argeș a precizat faptul că, în Argeș, sunt 48 de firme cu capital grecesc, din care 5 sunt mai mari. De asemenea, președintele George Caval a punctat faptul că CCIA Argeș este deschisă pentru colaborări viitoare mai strânse, dar și pentru organizarea unor întâlniri între oamenii de afaceri din Argeș și oameni de afaceri din Grecia.

Șeful Biroului pentru Afaceri Economice și Comerciale al Ambasadei Greciei în România a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relațiilor economice şi de cooperare cu România, cu județul Argeș, precum şi deschidere sa pentru asigurarea unui schimb constant de informații de afaceri, în beneficiul celor două comunități. Totodată, dl. Pantelis Giannoulis a vorbi despre potențialul economic și investițional al țării sale și despre rolul Camerei de Comerț din Grecia în susținerea mediului de afaceri.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea