Se sfinţeşte locul unde se va construi mănăstirea de la Vlădeşti, închinată lui Neagoe Basarab!

Pe 1 mai, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, alături de un sobor de preoți, diaconi și călugari din țară și din Sfântul Munte Athos, vor săvârși prima Sfântă Liturghie pe locul unde se va construi mănăstirea de călugări, cu tipic atonit din comuna Vlădeşti.

Se va sfinți locul unde va fi pusă piatra de temelie pentru noul ansamblu monaha., De asemenea, va fi instalat primul egumen al obștei monahale.

Potrivit sfantulmunteathos.wordpress.com, stareţul noii mănăstiri este părintele ieromonah Cosma Giosanu de la Mănăstirea Sihăstria Neamț, iar îndrumătorul duhovnicesc al obștii este părintele Ștefan Nuțescu de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. De asemenea, obştea va beneficia de călăuzirea spirituală a părinților călugări de la Chilia „Buna Vestire” a Schitului Lacu de la Athos.

„Personal, am acceptat cu bucurie și râvnă, dar și cu destule ezitări, să fiu implicat în acest proiect. Cu o parte dintre părinții români athoniți, de la Chilia Buna Vestire din Schitul Lacu, am ucenicit împreună la Mănăstirea Sihăstria o perioadă îndelungată, la picioarele marilor duhovnici Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Ioanichie Bălan, Casian Frunză, Macarie Tănase. Acum suntem la stadiul când se fac toate demersurile legiuite la autoritățile abilitate pentru a primi autorizațiile necesare ridicării sfântului locaș. În paralel, consultăm mai mulți arhitecți în vederea întocmirii proiectului așezământului monahal”, a spus Părintele Stareț Cosma Giosanu, potrivit sursei citate.

Puteți sprijini construirea Sfântului Așezământ donând în conturile de mai jos:

Schitul Neagoe Vodă Basarab
Cont: RO12 RNCB 0022 1738 0523 0001 (Lei)
Cont: RO28 RNCB 0022 1738 0523 0004 (Euro)
Banca Comercială Română

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea