Ion Dumitru: „Programul Tomata 2023, un program marca PSD, își dovedește utilitatea!”

De la an la an numărul solicitărilor este mai mare, iar producția de roșii autohtone este tot mai consistentă, pe piață ajungând marfă mai sănătoasă, mai gustoasă și mai accesibilă populației.

„În 2023, numărul fermierilor înscriși în program este mai mare cu 20% față de anul trecut!

Datele oficiale arată că la finalul perioadei de înscriere - 1 aprilie - aplicaseră pentru programul Tomata nu mai puțin de 22.295 de fermieri, mai mulți cu 5.115 față de anul trecut.

 

Remarcabil este faptul că sunt foarte mulți tineri fermieri, peste 7.100, ceea ce denotă nu doar creșterea popularității programului Tomata, ci și a încrederii fermierilor tineri. În acest sens este semnificativ că fermierii tineri care accesează în acest an programul Tomata sunt de șase ori mai mulți decât în 2019, la startul programului.

 

În Argeș, dintre fermierii care au aplicat și obținut finanțare prin acest program în acest an, 16 sunt tineri.  Ministerul Agriculturii acordă 3.000 de euro/beneficiar pentru fiecare 1.000 de mp de solar în care se cultivă roșii în spații protejate”, susține Ion Dumitru, vicepreședinte PSD Argeș, primar al comunei Albota și președinte ACoR Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea