În Mioveni s-au montat primele dispensere de pungi pentru excrementele de animale!

 

Au fost montate, în Mioveni, trei dispensere de pungi pentru excrementele de animale! Cine nu se conformează este amendat de Poliția Locală!

Acestea au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală), zona S-uri, urmând ca altele să fie montate în perioada următoare.

Excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați în mod regulat. Acestea pot fi o sursă de contaminare pentru ceilalți câini și sunt periculoase și pentru sănătatea umană.

Nerespectarea obligațiilor legale ale proprietarilor de animale ar trebui sancționată prin amendă, însă considerăm că putem lucra și pe partea de informare și educare a cetățenilor, pentru a putea schimba mentalități pe termen lung.

Deși soluționarea acestei situații depinde foarte mult de educație și de bun-simț, în oraș au fost montate 3 dispensere pentru pungi de unică folosință spre a fi utilizate de către proprietarii de animale - soluție care să faciliteze remedierea acestui aspect deranjant pentru fiecare dintre noi.

„Posesorii de animale de companie sunt rugați să utilizeze aceste dispozitive, soluționând astfel problema trotuarelor și spațiilor verzi din oraș care sunt murdărite de dejecțiile animalelor de companie. În prezent, acestea au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală), zona S-uri, urmând ca altele să fie montate în cursul săptămânii viitoare. Vă reamintim că proprietarii de animale de companie <> - HCL nr. 93/2014.”, informează Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea