Cristian Gentea, la inaugurarea Bazinului Olimpic: „Piteștiul va deveni un centru de forță al natației”

 

Miercuri, 19 aprilie, a avut loc deschiderea oficială a Bazinului Olimpic din Pitești. La inaugurare au participat atât reprezentanți din administrația locală și națională cât și nume importante din lumea sportului.

„Ne dorim ca Piteștiul să fie și un oraș al sportului! Cred că Bazinul Olimpic Pitești, Sala Polivalentă, viitoarele stadioane de fotbal și atletism, bazele sportive de la Anghel Saligny și Maracana din Ștrand, bazinul didactic de la ”Nenițescu”, viitoarea academie de tenis, cele șapte săli de educație fizică școlară și cele două de săli de sport îmi întăresc spusele și așa va fi. Legat fix de natație, mă gândesc că Piteștiul, cu un Bazin Olimpic modern, cu un bazin de 50 m în exterior, acoperit cu acel balon presostatic și cu viitorul bazin didactic de la Colegiul Nenițescu, care va începe în zilele următoare, va deveni în viitor un centru de forță al natației în România”, a precizat primarul Cristian Gentea.

 

Nu au lipsit de la acest eveniment important Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român, dar nici foștii înotători Larisa Lăcustă sau Robert Glință. De asemenea, Camelia Potec a a venit la Pitești cu o veste bună! Aceasta a anunțat că municipiul va fi gazda, în perioada următoare, unui campionat național la înot.

„Am înotat de multe ori în acest bazin și vă spun că Piteștiul a fost și a rămas în continuare o locație foarte bună pentru natația românească, atât din punct de vedere organizatoric, pentru că vom reveni la Pitești cu competiții încă din acest an, dar și în ceea ce privește performanța”, a precizat Camelia Potec cu ocazia inaugurării Bazinului Olimpic.

După inaugurare, primarul Cristian Gentea a dat start antrenamentelor pentru Cupa Simfoniei Lalelelor, eveniment care va avea loc în acest weekend și la care sunt anunțați peste 400 de participanți.

Reabilitarea Bazinului Olimpic din Pitești a cuprins două proiecte, unul de creștere a eficienței energetice,  finanțat din fonduri europene, și altul de renovare a tuturor spațiilor din bazin, finanțat de la bugetul local. Costul lucrărilor se ridică la peste 1.700.000 de euro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea