Câmpulungeanul Ionuț Butoi va participa la o competiție în Cehia

 

Ionuț Claudiu Butoi, sportiv paralimpic la „Tir cu arcul”, va fi reprezentantul României la competiția “Para-Archery World Ranking Tournament and the 1st leg of the European Cup”. Evenimentul va avea loc în perioada 13-21 mai în Cehia.

În vederea participării lui Ionuț Butoi la această competiție se va încheia între Consiliul Județean Argeș și Asociația Voluntarilor Invictus un acord de asociere. Urmează ca proiectul de hotărâre să fie supus aprobării în cadrul ședinței CJ Argeș din data de 27 aprilie. Dacă proiectul va fi aprobat atunci administrația județeană va sprijini cu 7.000 de lei Asociația Voluntarilor Invictus, suma reprezentând cheltuielile necesare participării la competiția care va avea loc în luna mai în Cehia.

Ionuț Butoi s-a angajat în Armată în 2003. Militarul a ajuns în scaunul cu rotile câțiva ani mai târziu, după ce a fost victima unui atentat cu bombă în Afganistan, în 2008. Chiar dacă a fost rănit grav, acesta nu a renunțat la pasiunile sale, una dintre ele fiind sportul. A început să practice tirul cu arcul.

Acum își reprezintă țara în competiții la acest sport. Cea mai mare performanță a obținut-o la Jocurile Invictus. În 2017, la Toronto, a câștigat medalie de argint la proba individuală și medalie de aur cu echipa. Acesta mai are în palmares o medalie de aur, obținută la Sydney, în 2018, alături de echipă.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea