ONG, despre Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești: „Cel mai probabil inaugurarea va fi împinsă bine de tot în 2027”

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură au fost, săptămâna trecută, în recunoaștere pe Secțiunea 4 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești! Membrii organizației au filmat din dronă toți cei aproape 10 kilometri dintre Curtea de Argeș și Tigveni. În clipul video, postat pe pagina de Facebook a ONG-ului, apar explicații despre Tunelul Momaia lung de 1,35 km și principalele poduri/viaducte.

Asociaţia Pro Infrastructură susține că, în perioada imediat următoare, antreprenorul va intra în teren pe Secţiunea 4, cuprinsă între Curtea de Argeş şi Tigveni, pentru organizarea de șantier.

„Contractul pentru cei 9,861 km a fost semnat în 15.11.2021 cu Porr (Austria) pe 1,68 miliarde lei fără TVA cu o perioadă de proiectare de 16 luni și alte 44 de execuție. Recent, mai precis pe 16.03.2023, s-a eliberat autorizația de construire. Din informațiile noastre, în perioada imediat următoare antreprenorul va intra în teren, însă deocamdată doar pe organizarea de șantier și pe terasamente și structuri. La tunel vom vedea mișcare în luna august, cel mai devreme”, au transmis membrii ONG-ului.

Aceștia au estimat și data la care ar putea fi inaugurată porțiunea de autostradă: „Momentan execuția are termen decembrie 2026, calculat de la data emiterii autorizației de construire, însă dacă ținem cont de pașii birocratici și de complexitatea lucrărilor, cel mai probabil inaugurarea va fi împinsă bine de tot în 2027, sperăm noi nu mai târziu de vara anului 2027”, au mai scris, pe Facebook, reprezentanții Asociaţiei Pro Infrastructură.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea