Scandal de zile mari la ultima ședință de Consiliu Local Pitești

# Președintele de ședință, Gheorghe Oprea: "Nu-i mai pomenim numele celui decedat (Mariean Neacșu, n.r.), a plecat… s-a dus dracului" # Viceprimarul Ionică l-a jignit pe consilierul local PDL Radu Nistor: "Bă, tu ești prost de-a binelea!" # Avocatul Radu Nistor: ”Voi avea grijă să nu mai poată candida pe o funcție publică, pentru că este nedemn...” Schimb de replici greu de imaginat în ședința ordinară pe luna aprilie a consiliului local Pitești.  Fericiți că primul punct pe ordinea de zi a ședinței se referea la încetarea de drept a calității de consilier local a lui Mariean Neacșu, de departe cel mai incomod ales local pentru actuala majoritate, pesediștii din legislativul piteștean și-au dat frâu liber bucuriei.  Primul a fost președintele de ședință, Gheorghe Oprea, care a spus, textual, "Nu-i mai pomenim numele celui decedat, a plecat… s-a dus dracului", referindu-se la același Mariean Neacșu, care a plecat de la PDL la PPDD, partid care are șanse mari de a-l retrimite în consiliul local Pitești. A urmat Titi Tudosoiu, care a declarat că este gata să voteze cu două mâini pentru aprobarea proiectului de hotârâre prin care se recunoștea încetarea mandatului lui Neacșu, invocând faptul că acesta și-a jignit în mod constant colegii pe parcursul ultimilor patru ani. Jignirile însă au continuat și în absența lui Mariean Neacșu, cu ocazia validării lui Neculai Costantin, pedelistul care i-a luat locul. Acestuia, viceprimarul Cornel Ionică i-a atras atenția că nu poate fi validat decât cu voturile majorității PSD-PNL, moment la care Radu Nistor, consilier local PDL, a glumit, spunând că în acest caz ar putea reveni Mariean Neacșu. Reacția viceprimarului Ionică a fost însă neașteptat de violentă: "Bă, tu ești prost de-a binelea!", i-a strigat mai tânărului său coleg, amenințându-l chiar că îl va da afară din ședință dacă mai face asemenea glume. Invectivele aruncate de Cornel Ionică au continuat, în vreme ce Nistor de-abia a putut să pomenească ceva despre lipsa celor șapte ani de-acasă ai viceprimarului. În cele din urmă, liderul consilierilor PDL, Ștefan Ciocănel, i-a solicitat viceprimarului să-și ceară scuze pentru jignirile aduse, amenințând că altfel aleșii locali pedeliști vor părăsi ședința. A intervenit împăciuitor secretarul consiliului local, Iosiv Cerbureanu, care a cerut părților să se împace pentru ca noul consilier local să apuce să depună jurământul. După aceasta, spiritele s-au mai calmat, iar proiectele de hotârâre au trecut, ca de obicei, ca pe bandă rulantă, în ciuda unor obiecții și amendamente pedeliste. Exasperați, pedeliștii au refuzat chiar să-și nominalizeze un candidat pentru o comisie de negociere. La sfârșitul ședinței, viceprimarul Ionică și-a cerut scuze pentru atitudinea necorespunzătoare și pentru cuvintele urâte spuse, motivând: ”Am fost provocat!”...
Avocatul Radu Nistor, consilier local PDL: ”Nu comentez gestul și modul de exprimare ale viceprimarului, nu am cum. Ca și consecință penală însă, voi avea grijă ca justiția să își spună cuvântul. Vă garantez, ca avocat penalist, că viceprimarul nu va mai putea candida. Este nedemn ca acesta să ocupe o funcție de ales local, să reprezinte oameni bine crescuți, respectuoși. Nu este normal...”
Numeroase voci spun că, într-o societate civilizată, o astfel de ieșire ar trebui urmată, obligatoriu, de o demisie. Noi chiar așteptăm reacțiile...    A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea