Săpata - lucrări la școală, la rețeaua de apă și la asfaltarea unei străzi

 

În comuna Săpata au început în luna aprilie lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă în satul Lipia. Se lucrează în punctul ”La Mazăre”, pentru racordarea la apă a mai multor gospodării aflate dincolo de râul Cotmeana. Lucrările sunt realizate cu fonduri locale și de la Consiliul Județean.

În perioada următoare va demara și proiectul finanțat prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”. Drumul comunal din satul Drăghicești, în lungime de aproximativ 3 km, va fi asfaltat. Suma alocată autorităților din Săpata prin programul guvernamental este de 4 milioane de lei.

Pe de altă parte, în scurt timp la Școala Gimnazială ”Dumitru Udrescu” Bănărești va începe amenajarea unui loc de joacă. ”Pe lângă amenajarea propriu-zisă a locului de joacă, vom reface împrejmuirea și aleea care face legătura cu școală. Pentru clădirea școlii suntem în licitație cu lucrările de eficientizare energetică ce se vor derula prin PNRR. Școala va fi reabilitată din punct de vedere termic”, precizează primarul Laurențiu Micu.

În derulare se află în această perioadă lucrări de cadastru general pentru sectoarele V și VI, suprafețe de teren intravilan și extravilan din comună. Documentele se află în perioada de soluționare a contestațiilor depuse, ulterior vor fi validate și predate în mod gratuit cetățenilor. Finanțarea lucrărilor este asigurată de ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară conform viatasatului.ro

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea