Percheziții în Argeș! S-au ridicat documente de la șapte primării, mai multe firme și de la un spital

 

Procurorii DIICOT Pitești au desfășurat, în dimineața zilei de  25 mai, mai multe percheziții domiciliare pe raza județului Argeș. S-au ridicat mai multe documente de la sediul unui spital, de la șapte primării și de la mai multe firme. Perchezițiile au avut loc în vederea destructurării unui grup infracțional organizat  în scopul obținerii unor sume mari de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor. Grupul infracțional a fost constituit din anul 2019 din mai multe persoane cu preocupări în domeniul achizițiilor publice și al construcțiilor.

 

În dosar se urmărește modul în care a fost atribuit contractul privind realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean de urgență Pitești, dar și mai multe contracte de achiziții publice de la șapte primării din județ. În dosar sunt vizate mai multe firme importante din județul Argeș care ar fi câștigat licitații în localitățile respective.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești au efectuat 14 percheziții domiciliare, șase la persoane juridice, una la un spital și șapte la primării.

Cauza are ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, delapidare care a produs consecințe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, care a produs consecințe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2019, pe raza județului Argeș, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcțiilor și achizițiilor publice, în scopul obținerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acționat până în prezent”, informează DIICOT.

 

DIICOT: „După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante”

Societățile implicate ar fi obținut prin intermediul grupului infracțional organizat contracte publice în detrimentul altor participanți. Patru persoane urmează să fie conduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

„Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante. După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice”, mai informează DIICOT.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea