Angajaţii primăriilor Mălureni, Albeştii de Argeş şi Arefu şi-au prelungit vacanţa de Paşte

# Marţi, după ziua de Paşte, în cele trei primării nu erau decât câte unul, maxim doi angajaţi. Săptămâna trecută, în prima zi lucrătoare de după Paşte, am trecut prin câteva din primăriile din judeţ pentru a vedea cum şi-au revenit angajaţii după zilele libere.

La primăria Mălureni era la muncă, la ora 13.30, doar contabilul

La Mălureni, la ora 13,30 erau încuiate toate birourile, mai puţin cel de la contabilitate şi cel de la secretariat. În secretariat nu era nimeni, deşi biroul era descuiat, calculatorul funcţiona, iar pentru încălzirea camerei libere era folosit un radiator. La contabilitate, contabilul şef era la muncă şi întocmea bilanţul trimestrial. Acesta a încercat să salveze cumva lipsa întregului personal din primărie: „Au plecat la 1.30-2.00. Au fost pe aici. Nu au plecat de mult. Sunt pe teren.”, chiar şi cei de la biroul informatică erau pe teren. La atenţionarea noastră că ceasul este 1,30, contabilul a revenit asupra declaraţiei şi a spus că au plecat pe la ora unu, unu şi ceva. Din vorbă în vorbă cu domnul contabil acesta ne-a spus că nu ştie pe unde sunt colegii, poate la muncă pe teren, sau poate şi-au luat o jumătate de zi liberă. „Muncesc angajaţii şi sâmbăta, şi nu sunt plătiţi. Ce ştiu eu pe unde or fi. Poate pe teren, sau poate şi-au luat liber. Nu îi plăteşte nimeni pentru orele suplimentare. Or fi liberi. Da. Toţi or fi liberi”, încearcă să ne convingă contabilul primăriei.

Primăria Albeştii de Argeş are la muncă, la ora 14, doar doi angajaţi

La primăria Albeştii de Argeş am găsit casierul, care a spus că nu ştie de restul colegilor, deoarece a dat bani toată ziua şi nu a ieşit din birou: „Primarul nu a fost toată ziua. De viceprimar nu ştiu ce să vă spun. Eu am stat în birou toată ziua şi nu am ieşit de aici, am dat bani”. Primarul nu a fost toată ziua şi de viceprimar nu ştie nimic. La etaj lucra contabilul, iar restul birourilor sunt încuiate. Contabilul, pentru a nu fi nevoit să dea vreo explicaţie pentru colegii care lipsesc, a vorbit tot timpul la telefon, lăsând impresia că are foarte multă treabă şi era chiar deranjat de prezenţa noastră acolo.

Contabilul de la primăria Arefu era şi el la muncă, restul pe teren... sau în campanie electorală

La Arefu am fost primiţi de contabilul primăriei, care era singur în toată instituţia şi vizibil deranjat de camerele pornite. La două minute de la intrarea noastră în primărie a apărut şi primarul, care a fost sunat de contabil şi atenţionat că este presa în vizită prin primărie.
După ce am adresat primarului felicitări că este la muncă, singurul primar găsit la muncă, acesta, foarte deranjat de vizita noastră, a pornit un atac verbal, care s-a terminat la o jumătate de oră de la intrarea în primărie.
Discuţia cu primarul Gheorghe Stoican a fost foarte interesantă şi vă vom relata o mare parte din aceasta:
# Felicitări domnule primar! Sunteţi singurul primar care este azi la muncă. Am mai fost pe la câteva primării, dar primarii nu au trecut azi pe acolo.
Primar: Eu sunt mereu la muncă. Unii şi-au început campania electorală. Eu nu fac campanie.
# Dar angajaţii din primărie unde sunt? Sunt în campanie electorală?
Primar: Sunteţi şefa administraţiei publice locale?   
# Vă deranjează întrebarea?
Primar: Nu, deloc.
# Atunci răspundeţi. Angajaţii au liber astăzi?
Primar: Poftim?
# Angajaţii au liber astăzi?
Primar: Poftim?
# Angajaţii au liber astăzi?
Primar: Da. Ştiu de ei, de fiecare. Muncesc. Unii sunt pe teren, alţii pe la bănci, pe la trezorerie. Hai să o luăm punctual. Viceprimarul e la Piteşti cu proiectul nostru, secretarul e la Piteşti e chemat pentru Circumscripţia Electorală, contabilul şef e la trezorerie, doi dintre cei de la contabilitate candidează, sunt în concediu de odihnă...
# Registrul Agricol?
Primar: Este aici.
***
Iese primarul să ne arate persoana de la Registrul Agricol, dar din păcate acesta se loveşte de o uşă încuiată.
***
Primar: Dar ce vă interesează pe dumneavostră unde sunt? Vă mai întreb încă o dată dacă sunteţi şefa administraţiei publice locale? Ce treabă aveţi dumneavoastră unde sunt angajaţii mei?
# Nu sunt ai dumneavoastră. Sunt plătiţi din bani publici.
Primar: Ştiu de ei. Care e treaba dumneavoastră?
# Cum funcţionează primăria în condiţiile acestea?
Primar: Perfect! Aţi auzit de probleme la primăria Arefu?
# Domnule primar, vă întreb de angajaţii primăriei care sunt plătiţi din bani publici.
Primar: Nu vreau să vă răspund. Ce e treaba dumneavoastră? Ce, trebuie să vă răspund eu dacă sunteţi de la ziar? Acum, dacă m-aţi găsit pe mine la primărie, vă războiţi cu mine?
***
După mai multe încercări ale primarului de a ne enumera angajaţii primăriei, unul la trezorerie, altul la Piteşti, altul pe nu mai ştiu unde, niciodată reuşind să termine de enumerat angajaţii, ne-am lăsat păgubaşi şi am plecat, lăsând primarul să-şi continue calculele.
Liliana COSTACHE

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea