Trei elevi argeșeni de gimnaziu - în primii 15 din țară la matematică

 

# David Marghidan - liderul Lotului României de Matematică!

Argeșul este în top la matematică! Trei elevi de clasa a VIII-a, din județ, s-au clasat în primii 15 din țară. David Vlad Marghidan, Carla Malina Pavel (ambii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești) și Alexandru Ciobotea (Școala Gimnazială „Nae A. Ghica” din Rucăr) au obținut rezultate extraordinare!

David Marghidan, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești, a obținut primul loc la finalul celor patru baraje de selecție a Lotului României pentru Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (JBMO). Argeșeanul va reprezenta România alături de alți cinci tineri de excepție: patru elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București și un elev al Colegiului Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca. Cei șase elevi vor participa la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori care se va desfășura la Tirana, în Albania, în perioada 23-28 iunie 2023.

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” are pentru al treilea an consecutiv reprezentant la Olimpiada Balcanică de Matematică

Este pentru al treilea an la rând când Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Pitești (fosta Școală Generală Nr. 11) are reprezentant la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. În anul 2021, Emanuel Mazăre s-a întors acasă cu medalia de aur, iar în 2022 cu cea de argint. Anul acesta, i-a venit rândul lui David să reprezinte Argeșul la cea mai importantă competiție internațională de matematică pentru juniori. Și Carla Malina Pavel, de la aceeași școală, a obținut un rezultat remarcabil, clasându-se pe locul 9 în urma barajelor pentru lotul olimpic.

„Bravo, David! Prin rezultatul tău ai adus imagine instituției școlare și învățământului matematic din Argeș!Felicitări pentru tot ce ai reușit în ultimii ani, culminând cu această uriașă performanță! Succes la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori JBMO2023, Tirana, Albania! Felicitări Carla Mălina Pavel pentru poziția a noua în clasamentul național al juniorilor, o performanța exceptională!”, a precizat Marian Haiducu, profesorul elevilor și directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”.

„Într-o lume în care învățământul de performanță a fost păgubit ani la rând, deși (încă) există cadrul legislativ al funcționării centrelor de excelență la nivelul județelor, dar nu este pus în practică, din diverse motive, în plin colaps al culturii pentru performanță și al identificării de talente la nivelul unor județe, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești reușește, pentru al treilea an consecutiv sa dea un component al lotului național de matematică al României la categoria juniori”, a anunțat conducerea unităţii de învăţământ pe site-ul scoala11.eu.

Rezultate extraordinare la Olimpiada Națională de Matematică

După barajele de selecție a lotului olimpic pentru JBMO, trei elevi argeșeni, toți în clasa a VIII-a, s-au clasat în primii 15, la juniori. În afară de David Marghidan și de Mălina Carla Pavel, un rezultat de excepție l-a obținut și Alexandru Ciobotea, elev al Școlii Gimnaziale „Nae A. Ghica” din Rucăr, care a terminat pe locul 11 în clasamentul național al juniorilor.

De altfel, cei trei elevi s-au calificat la baraj după ce au obținut rezultate extraordinare la Olimpiada Națională de Matematică: Alexandru Ciobotea și David Maghidan - premiul II și medalia de aur, iar Mălina Pavel - mențiune și medalie de argint.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea