”Simfonii cromatice” - O nouă expoziție de pictură la Biblioteca Județeană Argeș

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează o nouă expoziție de interes pentru publicul larg, intitulată ”Simfonii cromatice”, a pictoriței Eugenia Predică. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 30 mai, la ora 17.30, în holul central al instituției, moderatoarea evenimentului fiind poeta Denisa Popescu.

Aceasta este cea de-a doua expoziţie personală a artistei, unde vor fi expuse peste 50 de lucrări cu tematică diferită, în stiluri diversificate, lucrate în acuarelă şi ulei. Expoziția este structurată pe trei secţiuni: Chipuri, Peisaje şi naturi statice cu flori și, Obiecte.

 

 

Născută în 7 februarie 1967 la Pitești, Eugenia Predică, absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Pitești, o mare admiratoare a operelor de artă, în prezent creator de frumos, mărturisește că a avut dintotdeauna o chemare aparte pentru pictură, fapt ce a determinat-o să urmeze cursurile Şcolii Populare de Arte și Meserii Piteşti, avându-le ca mentori pe doamnele profesoare Elena Zavulovici și Lucia Juncu, cele care au contribuit la formarea, atât teoretică, cât şi practică, a artistei. Pictează de aproximativ 5 ani, perioadă în care a participat la foarte multe tabere și expoziţii de grup, naţionale şi internaţionale, obţinând numeroase premii, fiind permanent preocupată de autoperfecționare. Enumerăm câteva dintre acestea: Expoziția Internațională de Arte Plastice și Decorative, Ediția a XXIV-a, organizată de Școala Populară de Arte și Meserii – Pitești, 2018 (Premiul III); Salonul de Primăvară al Artiștilor Amatori – Pitești, 2019 (Premiul Special); Expoziţia de grup naţională - Centrul Cultural Dunărea de Jos “Nicolae Mantu” – Galaţi, Ediţia a XIV-a, 2021; Expoziţia Internaţională de Grup “Artişti Români pe Simeze Internaţionale”, organizată de Galeria EKA & MOOR din Madrid – Spania, 2021; Expoziţia de grup Internaţională de la Veneţia – D’E.M. Venice Art Gallery, 2021; Tabăra Internaţională de Artă Plastică “Lumina Nordului”, Ediţia a XV-a, organizată de Consiliul Judeţean Suceava – Centrul Cultural Bucovina – Direcţia Şcoala de Arte “Ion Irimescu”, 2021; Concursul Național de Artă Plastică ”Ion Irimescu” (Menţiune), 2022; Expoziţia Internaţională de Arte Plastice, Ediţia a XXVIII-a, organizată de Centrul Judeţean de Cultură şi Arte Argeş (Premiul I), 2022.

 

”Ore în şir nu plec din faţa şevaletului, de multe ori mă prind zorile, frământările mele interioare si o pasiune nestăvilită mă împiedică să mă desprind de pensulă, oboseala devenind neglijabilă în comparaţie cu plăcerea pe care o experimentez când termin de pictat”, ne dezvăluie Eugenia Predică.

Lucrările artistei sunt cu vânzare și pot fi admirate pe simeze până la sfârșitul lunii iunie.

ADRIAN COMAN

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea