Fostul deputat Cristian Boureanu a scăpat de condamnarea la patru ani şi trei luni de închisoare!

 

 

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, a scăpat de condamnarea la patru ani şi trei luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța. Instanța a dispus încetarea procesului penal pentru că s-au prescris faptele.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat vineri, 26 mai, hotărârea definitivă într-un dosar legat de atribuirea unui contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată. Fostul ministul Sebastian Vlădescu (naşul lui Boureanu) a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare, iar Mircea Costea (cumnatul lui Mircea Geoană) a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare.

Judecătorii au anulat condamnarea de 4 ani şi 3 luni închisoare cu executare primită de fostul deputat Cristian Boureanu pentru trafic de influenţă, ca urmare a prescrierii faptelor. De condamnări au scăpat şi Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor), care avea 5 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită şi Mihaela Mititelu (o apropiată de conducerea Companiei Naţionale CFR), care primise la fond 4 ani pentru complicitate la trafic de influenţă, tot ca urmare a prescrierii faptelor, informează Agerpres.

ÎCCJ a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Pe latură civilă, magistraţii au dispus confiscarea specială a sumelor:

- 3.990.248 lei, 2.177.000 euro şi 65.000 euro de la Sebastian Vlădescu;

- 3.121.328 lei şi 1.919.900 euro de la Mircea Ionuţ Costea;

-  3.083.498 lei şi 1.050.087 euro de la Mihaela Mititelu;

- 1.114.000 euro de la Constantin Dascălu;

- 2.111.799 euro de la Cristian Boureanu;

- 214.874 euro, virată în contul deschis pe numele SC Topanel Production Panels SA la ANABI”, conform Agerpres.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea