Dosarul de ucidere din culpă al fostului ministru al Finanţelor rămâne în Argeș

 

# Instanța i-a respins lui Daniel Chițoiu cererea de strămutare

Lui Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor, i-a fost respinsă, săptămâna trecută, cererea de strămutare a dosarului în care este acuzat de ucidere din culpă. Curtea de Apel Pitești i-a respins ca nefondată cererea. În luna aprilie, inculpatul a făcut și o cerere de recuzare a magistratului care se ocupă de soluționarea dosarului, dar și aceasta a fost fără succes. Astfel, cauza se va judeca în continuare la Judecătoria Pitești. Următorul termen a fost stabilit după vacanța judecătorească, abia pe 20 septembrie.

Fostul ministru a fost trimis în judecată, în august 2020, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Accidentul în care a fost implicat politicianul a avut loc, în 2019, pe DN 7, la Zamfirești. Au murit doi oameni, soț și soție, Haralambie şi Elisabeta Pristavu. A treia persoană, sora şoferului decedat, a fost grav rănită.

La termenul de judecată din februarie 2023, Daniel Chițoiu a spus că nu se simte vinovat de tragedie. „Eu nu mă simt vinovat de cauzare accidentului, dar îmi pare foarte rău pentru tragedie. Mai știu cum s-a întâmplat accidentul. Am avut 7 coaste rupte, sternul fisurat și deplasat, eu nu mă simt vinovat, puteam să mor și eu”, a declarat fostul ministru, la ieșirea din instanță.

A.V.



 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea