Un producător din Topoloveni se bate cu ANPC-ul!

# Patroana firmei: „În Justiție am câștigat când ANPC a făcut abuz cu amendarea noastră”

Bibiana Stancioulov (foto), patroana fabricii de magiun de la Topoloveni, nu a avut, de când a reînviat vechea afacere tradițională, liniște. Deși firma sa a obținut prestigioase premii internaționale pentru calitate și înregistrarea ca produs cu Indicație Geografică Protejată la nivel european, apoi calitatea de furnizor al Casei Regale a României. Poate tocmai de aceea. Produsele fabricate aici sunt fără conservanți și fără zahăr adăugat. Iată că, mai nou, tocmai această mențiune de pe etichetă, deranjează. Și nu pe oricine!...

Bibiana Stanciulov: ”Astăzi, în zi de mare sărbătoare (joia trecută, de Înălțarea Domnului - n.r.), dnul Horia Constantinescu prin agenții ANPC au transmis către un retailer ca în 30 zile să ELIMINĂM de pe eticheta Magiun din prune Topoloveni, mențiune «fără adaos de zahăr», parte a definiției standardizate.

NU O VOM FACE!!!!

Definiția magiunului din prune, cu o rețetă din 1914, conține: «prune proaspete, fără zahăr adăugat».

Revin, spre informare, ca «dulău» (cum v-ați exprimat la adresa mea) de pază al concurenței loiale de pe piață, respect al tradiției gastronomice și al sănătății consumatorului, cu PRECIZĂRI:

1. Definiția/definirea unui aliment nu se modifică în funcție de poziția politică a unei persoane care ocupă o funcție de conducere într-o autoritate a statului.

2. Pentru bună informare a consumatorului am înregistrat - pe bază de documente - în Registrul Mențiunilor de Sănătate și Nutriție, pe site-ul Ministerului Sănătății, la poziția 1.360, cu mențiune de nutriție (fără adaos de zahăr), acest magiun.

3. Am realizat la Institutul Național «NC Paulescu» de Diabet și Nutriție un studiu clinic care demonstrează că acest magiun poate fi consumat de persoane bolnave de diabet - cu acordul medicului curant - datorită lipsei zahărului adăugat coroborat cu prezența fibrelor în mod natural.

4. Magiunul produs din prune proaspete de noi, Sonimpex Topoloveni, este certificat ca produs, etichetă verificată, de Comisia Europeană, ca Indicație Geografică Protejată- Topoloveni Magiun din prune din anul 2011, înainte ca Ordinul 825/2014 inițiat de noi, să intre în vigoare!!!!…

În Justiție am câștigat când ANPC a făcut abuz cu amendarea noastră…

Cred că ne-ați confundat cu o bancă, dar noi suntem «banca tradiției»!

...Nu voi accepta niciodată, nimănui să ne atace tradiția, respectul față de ai noștri!

Cristos S-a înălțat, domnule Horia Miron Constantinescu!”.

Acum ne întrebăm și noi, ca neștiutorii: de ce ar trebui să dispară o asemenea mențiune, importantă, de pe produs? Sunt numeroși cei care nu au voie să consume produse cu zahăr, spre exemplu, iar tocmai această mențiune îi ajută.

Descrierea Magiunului de Topoloveni: ”Multiplu premiat, gust inconfundabil, sănătos (mențiune de Nutriție nr. 1.360 pe site-ul Ministerului Sănătății,  studiu clinic pentru persoane bolnave de diabet), poate fi consumat de toți membrii familiei începând de la vârsta de 6 luni. Verificăm și analizăm dacă prunele sunt stropite cu pesticide. Rezultatul: magiunul nu conține pesticide!”

Sună bine, nu? De ce să modificăm așa ceva? Este important să fie cunoscute astfel de date.

Poate că mențiunea cu pricina produce dezavantaje altora, nu știm, însă vom urmări cu atenție subiectul.


 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea