S.C. Dragon Oil Star S.R.L., una din cele mai scumpe benzinării din oraş, este abonată la banii publici

# Regia Judeţeană de Drumuri Argeş R.A. a semnat două contracte cu benzinăria Dragon Oil Star, în valoare de 1272648 lei RON. Dacă în urmă cu aproximativ un an relatam de firma Dragon Oil Star că a vândut combustibil auto la suprapreţ autorităţilor locale din Piteşti şi Curtea de Argeş, mai exact către ADP Piteşti la o diferenţă totală de preţ a contractului faţă de preţul celorlalte benzinării de peste 11 miliarde lei vechi şi la Serviciul Public de Gospodărire Comunală Curtea de Argeş la un preţ de 6,57lei/litru de motorină, în condiţiile în care la vremea aceea litrul de motorină era de aproximativ 5,2 lei, acum firma Dragon Oil Star a reuşit să mai câştige două licitaţii în valoare de  1.272.648 lei RON cu  Regia Judeţeană de Drumuri Argeş R.A., aproape la fel de dubioase ca cele relatate în urmă cu un an.

Licitaţie pe SEAP cu un singur participant. Dubios, monşer.

Aşa cum am spus, aceste două licitaţii sunt aproape la fel de dubioase ca cele de la ADP Piteşti şi Curtea de Argeş, pentru că sub aura de legalitate a licitaţilor publicate pe SEAP  se ascund, exact ca în reclamele de produse pentru curăţat veceul, monstruleţi hidoşi. Coincidenţă sau nu cu celelalte două licitaţii de acum un an,  s-a înscris la licitaţie o singură firmă, recte S.C. Dragon Oil Star S.R.L. Este cel puţin dubios ca la o astfel de licitaţie, de aproape 300 de mii de euro, să se prezinte o singură firmă. Nici măcar în momentele în care economia românească duduia sănătos nu s-a pomenit aşa ceva, să te roage cineva cu bani, iar tu să-i refuzi, când acum, în disperare de cauză, se sublicitează numai pentru a mai câştiga un contract, fie numai pentru menţinerea unei cifre de afaceri decente. Dubios.
Ce-i drept, preţul nu mai este la fel de mare ca cel de la ADP Piteşti şi Curtea de Argeş, însă, tot este o diferenţă mică de preţ faţă de restul benzinăriilor din oraş.
Una din licitaţiile scoase de Regia Judeţeană de Drumuri Argeş a fost pentru achiziţia a 106200 litri benzină fără plumb CO95-Euro4 ce are o valoare, conform contractului, de 509760 lei fără tva de unde reiese preţul/litru de benzină undeva la 5,95 lei în condiţiile în care, după ultima scumpire, OMV are preţul de 5,89 lei/ litrul de benzină. Nu este o diferenţă foarte mare, dar la o asemenea cantitate se strânge o sumă frumuşică.
Cea de-a doua licitaţie a fost pentru achiziţia a 105000 litri de motorină Euro 5 ce are valoarea contractului de 516600 lei RON de unde reiese preţul/litrul de motorină la 6,1lei, iar la OMV preţul la acelaşi tip de motorină este 5,97lei/l. Diferenţa totală de preţ la cantităţile respective de benzină şi motorină este de 200 milioane lei vechi.
Durata contractelor sau termenul de finalizare este de 9 luni la benzină, iar la motorină de 8 luni, timp în care preţul ar mai putea creşte conform rubricii din contract.
,,Preţul unitar de livrare al carburantului se va actualiza numai în cazul majorării preţului în funcţie de fluctuaţiile de pe piaţă (scumpirea barirului de petrol, evoluţia leului pe piaţa valutară, creşterea preţului de rafinărie, creşteri TVA, accize, etc)”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea