Procesiunea moaştelor Sfântului Calinic de la Cernica, motiv de râcă electorală

# Caliopie, mâna dreaptă a arhiepiscopului, l-a contrazis pe primarul Piteștiului. Vineri seara, la Curier TV, la emisiunea moderată de Marilena Baraţă, s-a discutat despre procesiunea moaştelor Sfântului Calinic de la Cernica. Aducerea moaştelor Sfântului Calinic de la Cernica şi ale Sfintei Filofteia de la Curtea de Argeş a fost motiv de laudă pentru primarul Pendiuc. Acesta nu a ratat ocazia de a intra în direct şi a-şi atribui toate meritele acestei procesiuni. Pendiuc a mai spus că duminică va fi prezent şi Patriarhul Daniel la Schitul din pădurea Trivale, iar pentru cei care vor rămâne noaptea la priveghi sunt pregătite 3000 de pachete. Primarul de la Piteşti nu ştia exact nici de unde vin sfintele moaşte, spunând că acestea vor sosi la Piteşti direct de la Vâlcea.

Părintele Caliopie dezminte toate cele spuse de Pendiuc

”Acest eveniment este exclusiv organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, iar primăria doar ne-a pus la dispoziţie parcul din pădurea Trivale. Cele 3000 de pachete sunt exclusiv, repet, exclusiv, meritele parohilor din Piteşti”, spune părintele Caliopie, care a dezminţit şi faptul că Patriarhul Daniel va fi prezent la Piteşti. Acesta a ţinut să menţioneze că sfintele moaşte vor veni de la Slatina, nu de la Vâlcea. „Anul acesta, dacă este an electoral, noi trebuie să nu ne mai manifestăm credinţa?”, încheie părintele Caliopie.

Stâlpii electorali, un alt motiv de scandal

„Jumătate din stâlpii de afişaj sunt ai viceprimarului Ionică, prin firma ginerelui său”, susţine Daniel Dragomir. Acesta a profitat de intrarea în direct a primarului Pendiuc şi a spus că toate contractele de închiriere au o clauză contractuală, în care se impune ca în campania electorală să nu se afişeze nimic fără aprobarea primăriei.
Pendiuc a încercat să salveze puţin atacurile din platou: „Afişajul electoral pe stâlpi va fi acelaşi pentru toată lumea, o să primiţi şi dumneavoastră acele aprobări, eu nu ştiu dacă voi pune pe stâlpi.” Chiar şi Sanda Fulga spunea că a întâmpinat greutăţi în primirea aprobărilor pentru afişarea bannerelor electorale. Tudor Pendiuc a încercat să arunce pisica în braţele lui Daniel Dragomir, spunând: „Dumneavoastră veniţi cu tot felul de fumigene, dar nu e problema mea.” Dragomir a continuat discuţia despre stâlpii electorali spunând că, deşi Mircea Andrei avea toate actele în regulă, a primit refuzul vicelui Ionică, ce a spus că domnul Nicolescu a luat toţi stâlpii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea