“Votul cetățeanului este mai puternic decât orice «glonț»”

# Declară Florin Tecău, secretarul executiv al PSD Argeş. Cum era de aşteptat, Florin Tecău, secretarul executiv al PSD Argeş, figurează pe listele USL pentru un nou mandat de consilier judeţean. Ce a însemnat  începerea campaniei electorale ... de la putere şi cum s-a pregătit  pentru lupta cu adversarii politici, aflaţi din interviul următor!

”Prin guvernarea cabinetului Ponta, USL nu poate decât să câștige voturi”

# A început campania electoarală pentru alegerile locale şi aţi intrat în războiul politic sub “umbrela” puterii. Cum aţi pornit în această bătălie din noua poziţie?
- Ca să rămânem în sintagma dvs., bătălia începută  de pe ”baricadele” opoziției nu-și schimbă cu nimic principiile și scopul declarat. Am fost și suntem pregătiți de a recâștiga încrederea cetățenilor în capacitatea statului de a le reprezenta interesele pentru că, dacă nu vom ajunge să contrazicem prin faptele noastre opinia generală conform căreia în politică nu există principii, ci doar interese, nu mai contează ”umbrela” sub care duci o luptă politică, pentru că practic pierzi votul cetățeanului, care este mai puternic decât orice ”glonț”,  parafrazând pe unul din părinții democrației, Abraham Lincoln. Poate că singurul atu politic este faptul că împărtășești aceeași viziune, o viziune comună, care face legătura între oameni, le oferă un sentiment al unității și al scopului propus, care asigură forță în momentele dificile.
# Guvernarea cabinetului Ponta ar putea duce la pierderea de capital electoral pentru USL, la alegerile locale şi la cele parlamentare. Un calcul pe care Uniunea cu siguranţă  l-a făcut.  La fel de bine, ar putea aduce voturi în plus pentru Uniune. Personal, sunteţi pregătit pentru oricare din situaţii?
- Într-o inspirație anticipativă, răspunsul e ca și dat. Singurul calcul menit a aduce victoria este interesul manifestat față de cetățean. Prin guvernarea cabinetului Ponta, USL nu poate decât să câștige voturi. Guvernul se bucură de o mare credibilitate din partea populației, primele măsuri luate de Guvern au fost măsurile reparatorii față de pensionari și salariații bugetari, regândim politicile în sănătate, educație, fiscalitate, economie. E adevărat, orizontul de așteptări și speranțe al românilor este foarte mare, dar credem în puterea noastră de redresare și schimbare în bine, prin decizii bine fundamentate, clare, eficiente, centrate pe cetățean. Personal, mă simt pregătit pentru un singur rezultat: câștigarea alegerilor.
# Aţi declarat, recent, că nu sunteţi de acord cu schimbarea şefilor deconcentratelor înainte de alegerile locale. Este vorba despre apariţia unor neînţelegeri în interiorul Uniunii Social Liberale, neînţelegeri care ar agita spiritele chiar înainte de alegeri, sau despre o strategie de asigurare a unui ţap ispăşitor, în condiţiile în care, în decursul intervalului care a mai rămas până la alegeri, nu veţi reuşi să convingeţi?
- Schimbarea care a început trebuie să fie etapizată, să nu se întoarcă împotriva unor oameni, ci să aducă implementarea de politici noi, cu oameni potriviți la locul potrivit. Când spun potrivit mă gândesc la competent, pentru că destul am plătit pentru incompetența unor neprofesioniști numiți politic. Depolitizarea deconcentratelor este unul din obiectivele declarate. Strategia de asigurare a unui țap ispășitor este total greșită, pentru că nu ne guvernează acest tip de gândire și nu caracterizează USL. Angajamentul față de oameni este unul complet și complex. Cât despre ipotetice neînțelegeri, USL a demonstrat maturitate și înțelepciune. Nu împărțim funcții, ci ne angajăm responsabilități.

”Adevărații lideri se văd în momentele-cheie”

# Schimbarea şefilor deconcentratelor se va produce, totuşi, la un moment dat. Ne-aţi putea dezvălui câte ceva din algoritmul împărţirii, în Argeş, a funcţiilor între PSD, PNL şi PC?
- În acest moment nu au existat discuții pe această temă, nu împărțim funcțiile existente, ce ne preocupă sunt măsurile urgente ce trebuie luate de Guvernul Ponta și organizarea alegerilor locale și parlamentare.
# Dacă în urmă cu o lună, primarul comunei Rucăr, Ionel Dulamă, defila alături de reprezentantul AAM, Mircea Andrei, de curând  a fost prezentat ca şi candidat pe listele USL. Cu ce argumente l-aţi determinat să facă această mişcare? Aceeaşi întrebare şi în ceea ce priveşte cooptarea lui Dumitru Secăreanu, cel care, la sfârşitul anului trecut, declara că nu va mai candida la alegerile locale din 2012!
- Oamenii sunt liberi să aleagă. Oamenii pot avea momente dificile, dar adevărații lideri se văd în momentele-cheie și cel mai important lucru în acete momente este momentul când decidem. Cu toții am trecut prin momente în care am ales, în cele din urmă, așa cum ne-a dictat conștiinţa. Ceea ce cu siguranță i-a determinat să rămână alături de noi a fost convingerea că USL este singura forță politică alături de care pot fi victorioși și își pot convinge electoratul.
# Aţi declarat că noul Guvern are puterea de a organiza exemplar alegerile locale, astfel încât votul să nu se mai dea pentru o sacoşă, pentru câteva bancnote. Să înţelegem că anul acesta nu vom mai vedea pungi electorale ...de nicio culoare?
- Cred că cetățeanul nu mai poate fi mințit cu sacoșe, găleți, stropitori, șepci, tricouri și mai știu ce alte ”materiale promoționale”. Cred că românul a cunoscut și el, odată cu politicienii, o maturizare civică. Cred că oamenii așteaptă să-i privești în ochi și să le spui ce poți face pentru ei. Cred că oamenii așteaptă să poată trăi cu adevărat bine, să poată trăi frumos, să fie respectați, să fie înțeleși cu adevărat. Toate acestea nu le poți pune în nicio sacoșă, de nicio culoare, dar în schimb le poți transpune în politici coerente, corecte, aplicabile.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea