Scandal de proporţii la Albeştii de Argeş

# Cristian Zinculescu (foto), director al Asociaţiei A.S. Albeştii de Argeş, vrea să renunţe din cauza neimplicării primarului Sava # Cristian Zinculescu: „Primarul s-a afişat prin ziare când echipa a câştigat Cupa Nicolae Dobrin, iar acum nu îl mai interesează soarta copiilor din comună”. Un nou scandal îi dă bătăi de cap primarului comunei Albeştii de Argeş. Directorul Asociaţiei Sportive Albeştii de Argeş, Cristian Zinculescu, vrea să îi predea asociaţia primarului, dar primarul nu numai că nu o vrea, dar ameninţă că nu mai dă niciun ban către aceasta. „Îi predau asociaţia primarului. Am făcut un proiect pentru asociaţie, iar primarul nu a vrut să depună dosarul. Din cauza domniei sale copiii din Albeşti, şi nu numai, nu pot beneficia de o bază sportivă modernă!”, spune Cristian Zinculescu. Primarul Sava refuză să plătească către asociaţie suma aprobată de Consiliul Local pentru anul acesta, iar în anii trecuţi a înjumătăţit sumele aprobate pentru sport, restul mergând în construcţia unei biserici.

Terenul concesionat are trei variante de suprafaţă, una în hotărârea Consiliului Local, alta în schiţă, şi alta în realitate

În anul 2007, Consiliul Local al comunei Albeştii de Argeş hotărăşte ca Asociaţiei Sportive să îi fie dată în folosinţă o suprafaţă de teren de 15.300 mp, teren care va fi fi folosit de AS Albeştii de Argeş pe toată perioada în care asociaţia îşi desfăşoară activitatea. La această hotărâre de CL au fost ataşate şi schiţele terenului, schiţă în care terenul avea o suprafaţă de 11. 000 mp. Care o fi suprafaţa bună doar primarul probabil că ştie, suprafaţă din care Vasile Sava a mai ciuntit puţin în urmă cu câţiva ani. Acesta a dat în folosinţă, fără nicio hotărâre de CL, o suprafaţă de 7-800 mp unei pesoane fizice, pentru ca aceasta să-şi poată construi un foişor şi ceva dependinţe.

Banii de la sport au fost direcţionaţi către cultură

Cristian Zinculescu, directorul AS Albeştii de Argeş spune că a decis să renunţe la conducerea acestei asociaţii din cauza primaruli: „Banii pentru sport au fost direcţionaţi către cultură. Nu cred că era normal ca banii alocaţi pentru sport să fie folosiţi pentru a se construi o biserică. Din punctul meu dde vedere, cred că erau de ajuns patru biserici în sat. Nu se poate să laşi peste 700 de copii fără posibilitatea de a face sport. Practic, primarul Sava a tăiat accesul copiilor la a face sport”. Zinculescu a spus în continuare că, în momentul în care i-a spus primarului că se retrage, acesta l-a ameninţat că nu va mai vedea nici măcar banii programaţi pentru anul acesta. Bugetul anual aprobat pentru Asociaţia era de 20.000 lei, iar în anul 2012 suma alocată este de 30.000 lei. „În niciun an nu s-a plătit întreaga sumă. Maxim am primit 11.000 lei. Anul acesta, când a auzit că vreau să renunţ, a spus că nu mai dă niciun ban către Asociaţia Sportivă. Să o ia primarul şi să facă el ce vrea cu ea”, spune directorul AS Albeştii de Argeş.

Cupa Nicolae Dobrin, motiv de fală pentru primarul Sava

În anul 2008, AS Albeştii de Argeş a câştigat Cupa Nicolae Dobrin. În acea perioadă, primarul Sava era mândru de realizările asociaţiei, ieşind în faţă la orice eveniment al echipei. „Apărea Vasile Sava prin toate ziarele şi se lăuda cu echipa. Atunci îi plăcea. Nu poţi ajunge la performanţă doar prin apariţii în ziare şi în rest nepăsare. A fost o muncă titanică depusă atât de noi, oamenii din asociaţie, cât şi de copii. Primarul nu a contribuit cu nimic. Doar se afişa prin ziare şi se lăuda cu rezultatele asociaţiei. Nu are niciun merit pentru acel rezultat”, spune Cristian Zinculescu.

Cristian Zinculescu: „Nu sunt în niciun partid politic, dar vreau dreptate în Albeştii de Argeş”

Zinculescu spune că nu mai poate continua aşa. Acesta susţine că nu este membru al vreunui partid politic, dar vrea să-şi recupereze investiţia: „Nu sunt membru în niciun partid. Nu fac politică, dar oamenii din Albeştii de Argeş trebuie să cunoască adevărul. Vreau dreptate în comuna noastră. Nu e normal ca primarul să facă doar ce vrea”. Directorul asociaţiei spune că nu doreşte decât să-şi recupereze investiţia. Nu vrea niciun ban pentru munca depusă. E mulţumit că a demonstrat că se poate face ceva, dar este foarte supărat că primarul nu a făcut nimic pentru această asociaţie, nici măcar nu a vrut să depună un dosar pentru obţinerea unor fonduri pentru a se construi o bază sportivă modernă. Deşi cei 2% au fost suportaţi de Cristian Dinculescu, şi toate cheltuielile pentru definitivarea dosarului, primarul Sava nu l-a depus, şi aşa s-a pierdut o finanţarea pentru baza sportivă care avea planul făcut pentru pistă, sală de forţă, aparatură, totul ultramodern. Zinculescu spune că doreşte să-şi recupereze investiţia pe care a făcut-o în construcţia clădirii de pe teren. Această clădire avea vestiare pentru arbitri, gazde, oaspeţi, băi, cabină pentru arbitri şi sală pentru echipamente. Săptămâna trecută a venit un expert pentru a se estima valoarea investiţiei, iar după finalizarea raportului de expertiză Zinculescu vrea să facă toate demersurile pentru predarea AS Albeştii de Argeş.
Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al primarului, dar nu am avut norocul să vorbim cu domnia sa. Probabil că este în campanie electorală, sau ţinând cont de faptul că vinerea e ca vinerea, poate că primarul nu a vrut să fie deranjat de întrebările indiscrete al ziariştilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea