Primarul Costeştiului, Ion Baicea, crede că adversarii politici i-au înscenat un măcel al maidanezilor

# Ion Baicea: ”Se fac nişte jocuri politice... știu exact cine a sunat la Protecția Animalelor...” Conducerea Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA) se arată consternată de evenimentele semnalate săptămâna trecută la Costeşti, când zeci de câini comunitari ar fi fost găsiţi otrăviţi pe străzile oraşului. "În contextul în care am avut discuţii cu Consiliul Judetean privitoare la implementarea unui program de sterilizare la nivel judeţean, în urmă cu câteva luni am avut o întâlnire pe această temă şi cu primarul Costestiului, d.nul Baicea. Apoi, la începutul lunii mai, i-am oferit din nou o campanie de sterilizare gratuită, aceasta urmând să demareze atunci cand se găsea o soluţie pentru capturarea câinilor.(...).Joi, 24 mai, încă de dimineaţă am început sa primim telefoane de la cetăţeni prin care ni se sesiza faptul că oraşul Costeşti este împânzit de câini otrăviţi, morţi sau în agonie, ceea ce dovedea clar o campanie organizată, cum s-a mai organizat la Costesti, periodic..", se arată într-o scrisoare deschisă, semnată de vicepreşedintele FNPA, Carmen Arsene.

"Totul este un război politic"

Primarul Costeştiului, Ion Baicea, spune că este vorba de un război politic şi că cei care au sunat la FNPA sunt simpatizanţii contracandidaţilor săi.
"Eu le-am spus şi celor de la Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor că, dacă ar fi aşa, nu am nicio vină, pentru că ştiu că nu am pus pe nimeni să omoare câinii, ci că probabil adversarii mei politici mi-au înscenat ceva. Ceea ce s-a şi confirmat pentru mine. Ştiu exact cine a sunat la Protecţia Animalelor: fiul unuia dintre contracandidaţii mei şi soţia unui preot, simpatizantă a unui adversar politic. Pe de altă parte, muncitorii de la Salubritate mi-au spus că n-au găsit pe străzi decât un câine mort şi acela era lovit de o maşină, nicidecum otrăvit. Probabil că aici se fac nişte jocuri politice pentru că sigur totul este un război politic!", a declarat, pentru Atitudine în Argeş, primarul Costeştiului, Ion Baicea.

Reprezentanţii FNPA fac la rândul lor cercetări  vizavi de cele semnalate la Costeşti.

"Pe lângă faptul că autorităţile statale se străduiesc să permanentizeze situaţia câinilor comunitari pentru că s-a dovedit o bună afacere pentru cei care o gestioneaza, câinii comunitari sunt folosiţi ca şi mobil în campaniile electorale, în orice formă: prin declaraţii cum că o sa li se ofere o viaţâ frumoasă sau omorându-i. Privitor la campania de otrăvire din Costeşti, vom face toate demersurile legale pentru depistarea făptaşilor şi sanctionarea lor în consecinţă. Amintim că în conformitate cu legislaţia română, uciderea, maltratarea reprezintă cruzimi faţă de animale şi constituie infraţiuni care se sancţionează cu amendă penală de până la 10.000 lei sau închisoare de până la 3 ani", precizează conducerea FNPA.    Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea