De ce candidează Ion Comăniţă la Primăria Bârla?

Săptămâna trecută, ne-am deplasat în comuna Bârla pentru a face un reportaj în legătură cu situaţia blocurilor din mediul rural. Spre surprinderea noastră, la blocurile din satul Mozăceni Vale am descoperit lucruri foarte grave, care pun în pericol viaţa locatarilor din acele blocuri. Comăniţă Ion (foto), zis Ion Cecu, candidat la funcţia de primar din partea PP-DD, cu mult timp în urmă a intrat în posesia unui spaţiu comercial de la parterul unui bloc, unde şi-a deschis o brutărie. Locatarii blocului spun că din momentul acela ei trăiesc o viaţă de coşmar în propriile locuinţe. Aceştia spun că toată mizeria de la brutărie se scurge în subsolul blocului, canalizarea fiind mai tot timpul înfundată, provocând un adevărat focar de infecţie. Toată apa şi mizeria rămân la subsolul blocului, care pe lângă faptul că emană un miros insuportabil, pune în pericol structura, infiltrându-se apa în pereţi.

Brutăria lui Comăniţă lucrează ilegal?

Brutăria candidatului Partidului Poporului Dan Diaconescu pentru primăria Bârla lucrează doar noaptea. Pentru locatari acest lucru este un coşmar, deoarece în toiul nopţii încep utilajele să scoată un zgomot asurzitor. „Este un adevărat coşmar să te trezeşti în toiul nopţii şi să nu mai poţi adormi din cauza zgomotului. Nu înţeleg cum a putut lua autorizaţii pentru o brutărie la parterul unui bloc. Este un coşmar pentru noi. Copiii nu se pot odihni noaptea, iar ziua nu se pot juca în faţa blocului, din cauza mirosului”, spune un locatar din blocul care are brutăria la parter. Brutăria cu pricina nu are nici firmă afișată, acest lucru făcând localnicii să creadă că acolo se lucrează ilegal, mai ales că pe parcursul întregii zile nu este nimeni care poate măcar să dea un punct de vedere. Deşi localnicii au făcut reclamaţii la toate instituţiile statului, acestea au rămas fără răspuns, iar Ion Cecu, patronul brutăriei, îşi vede în continuare de afacere, şi toată noaptea utilajele funcţionează la capacitate maximă.

Ion Comăniţă, zis Cecu, a acaparat toată comuna

Aflând de problema cu care se confruntă cetăţenii din acel bloc, din cauza respectivei brutării, ne-am deplsat în alte sate din comuna Bârla pentru a afla mai multe despre Ion Comăniţă, mai ales că este şi candidat pentru fotoliul de primar al comunei. Conform oamenilor cu care am reuşit să stăm de vorbă, Ion Comăniţă a pus mâna pe aproape toată comuna. Acesta a luat fostele CAP-uri Cioceşti şi Malul cu tot cu utilaje fără să plătescă divedende oamenilor care erau acţionari. O altă afacere a lui Ion Comăniţă, la fel de dubioasă, este felul în care a intrat în posesia a circa 50 de hectare din islazul comunei, oamenii fiind foarte revoltaţi, nemaiavând unde să pască animalele şi astfel au fost nevoiţi, spun ei, să pască vacile împreună cu oile.
Tot lumea vorbeşte cum că acest om, Ion Comăniţă, a mai pus mâna, tot la fel de dubios, pe magazinele şi brutăriile din Bârla, construite pe timpul lui Ceauşescu de către oamenii din comună.
,,Acest om ne-a luat toată comuna. La ora actuală mai trebuie să ia malurile râului Cotmeana şi poate atunci ar fi şi el mulţumit. Probabil că mai trebuie să pună mâna pe ceva şi cred că acesta e motivul pentru care candidează”, ne-au declarat oamenii din comuna Bârla.    M.M.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea