Şi Mircea Drăghici se vede preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş?

# Constantin Nicolescu are întâlnire cu ANI abia în octombrie 2013? Alegerile care se apropie cu paşi repezi au încins minţile politicienilor. Toată ţara este în plină campanie electorală, toţi stâlpii sunt plini de bannere ale partidelor politice, oamenii sunt îmbrăcaţi în culorile partidelor, promisiuni peste promisiuni, dar şi multe lupte interne.

Mircea Drăghici speră ca mandatul lui Constantin Nicolescu să nu dureze mai mult de două-trei luni?

USL Argeş are un singur candidat la Consiliul Judeţean, şi acela este Constantin Nicolescu. Săptămâna trecută, mai multe surse din PSD ne-au confirmat faptul că Mircea Drăghici a afirmat că în maxim două-trei luni va ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Acesta se bazează pe multele dosare ale lui Constantin Nicolescu cu ANI, DNA, etc. Mare ne-a fost mirarea să aflăm că tocmai Mircea Drăghici se bucură de răul lui Constantin Nicolescu, mai ales că Nicolescu l-a ajutat să crească în politică. În politică nimic nu mai este interzis, şi mazilirea şefilor de partid este la mare modă în ultimii ani. Mircea Drăghici nu s-a sfiit să afirme că Nicolescu nu îşi poate duce la capăt mandatul de patru ani, deoarece măcar unul din dosare va fi finalizat, şi acesta speră ca acest lucru să se întâmple foarte repede, şi anume în două-trei luni. Nu înţeleg de ce, în cazul în care Mircea Drăghici ştie acest lucru, nu iese în faţa argeşenilor să spună realitatea. Nu înţeleg de ce  ar  trebui cheltuiţi alţi bani din bugetul Consiliului Judeţean pentru organizarea altor alegeri, în cazul în care Constantin Nicolescu ar câştiga alegerile din 10 iunie, şi bineînţeles în cazul în care Drăghici ar avea dreptate.

Constantin Nicolescu are întâlnire cu ANI abia în octombrie 2013?

Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dat termen în dosarul lui Constantin Nicolescu cu Agenţia Naţională de Integitate. Termenul de calculator a fost dat în 15 octombrie, anul 2013. ANI a făcut cerere de preschimbare al termenului, dată care până la închiderea ediţiei nu a fost anunţată. Agenţia Naţională de Integritate a facut plângere şi la Consiliul Superior al Magistraturii ȋmpotriva judecătoarei Corina Ioana Mureşan de la Curtea de Apel Târgu Mureş, reclamând faptul că, prin modul ȋn care magistratul a desfiinţat raportul ANI de conflict de interese ȋn care se află preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, practic a desfiinţat acest text de lege anticorupţie, depăşindu-şi astfel competenţele.

Ce spune legea

Niciun ales local sau ministru sau demnitar nu are voie să atribuie sau să semneze contracte ale instituţiilor publice pe care le reprezintă cu firmele unde ei sau membrii familiilor lor sunt acţionari. Dacă o fac, se află în conflict de interese. În plus, ca un reper de control al onestităţii, demnitarii trebuie să declare firmele la care ei sau membrii familiilor lor sunt acţionari. Aceste declaraţii de interese sunt stocate la Agenţia Naţională de Integritate, care verifică, prin sondaj, veridicitatea lor. Aceste amănunte sunt cunoscute de opinia publică şi se presupune că un judecător, mai ales unul de instanţă superioară cum este Curtea de Apel, trebuie să le stăpânească bine şi să le aplice. Însă, aceste reguli nu sunt valabile şi în cazul lui Constantin Nicolescu (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, pentru că aşa a decis judecătoarea Corina Mureşan. De ce? Surse din instanţele din Tg. Mureş spun că nu din neştiinţă de carte, deoarece judecătoarea a promovat examenele cu note apropiate de 10. Atunci? La această întrebare poate răspunde doar Consiliul Superior al Magistraturii, care îi evaluează pe magistraţi. Alina Ghica, preşedintele CSM, a declarat că  „sunt  aspecte asupra cărora se va pronunţa Inspecţia Judiciară", titrează România Liberă.

Constantin Nicolescu are contracte cu instituţiile subordonate şi în anul 2011

Constantin Nicolescu nu s-a speriat de Agenţia Naţională de Integitate şi a continuat să facă afaceri cu instituţiile subordonate CJ Argeş. Firmele la care domnia sa sau Viorica Nicolescu, soţia, sunt acţionari majoritari au făcut afaceri cu instituţiile statului. Astfel, în anul 2011, AUTOPRO MOND, societate la care Constantin Nicolescu deţine 92,194% din acţiuni a avut următoarele contracte cu institutii sau servicii publice care se află în coordonarea, subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş:
- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş – 79.070 lei
- Regia Autonomă de Drumuri Argeş – 41.174 lei
- Regia Administraţiei Domeniului Privat Argeş – total 22.948lei
- Direcţia Silvică – 11.551 lei
- Regia Autonomă de Drumuri Argeş – 19. 785 lei.
- Spital Penitenciar Colibaşi – 9.046 lei.
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş –6.417 lei
- Serviciul Public de Pază şi Ordine Argeş –1.682 lei
- Spitalul de Urgenţă Argeş – 4.579 lei
- Poliţia Comunitară Piteşti –  4.185 lei
- Primăria Merişani – 3.834 lei .
- Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Public Piteşti – 2.930 lei
- Agenţia Naţională a Rezervelor de Stat, Unitatea Teritorială 360-  2.979 lei.
- Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor Argeş – 1.566 lei.
- Universitatea Piteşti – 912 lei.
- Ocolul Silvic Piteşti – 1.772 lei
- Primăria Bascov  - 1.211 lei
- Complexul Sportiv Naţional Bascov - 1.076 lei
- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Costeşti – 475 lei
- Institutul de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă – 218 lei
- Primăria Sălătrucu – 130 lei
- Agenţia Regională de Protecţia Mediului Argeş – 65 lei
- Biroul Român de Metrologie Legală – 60 lei
- Uniunea Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor din Judeţul Argeş – 56 lei

Contracte pe care IATSA Platformă Ştefăneşti le-a avut cu instituţiile statului în anul 2011 (Constantin Nicolescu este acţionar şi la această societate comercială):

- DGFP Argeş – 77.559 lei
- RAAN-SCN Piteşti – 34.533 lei
- Direcţia Silvică Pitești – 6.662 lei
- Penitenciarul Colibaşi – 10.276 lei
- Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri – 6.022 lei
- Clubul sportiv Dacia Mioveni – 60.894 lei
- Primăria Rociu – 2.096 lei
- Salubritate 2000 SA – 5.659 lei
- Şcoala de Arte – 2.953 lei
- Primăria Bălileşti – 2.715 lei
- Muzeul Judeţean Argeş – 4.366 lei
- Spitalul Orăşenesc Sf. Spiridon – 620 lei
- CSMV Piteşti – 11.264 lei
- Direcţia Sanitar-Veterinară – 9.790 lei
- Universitatea din Piteşti – 10.461 lei

Şi firma doamnei Viorica Nicolescu  a avut contracte cu instituţii subordonate CJ Argeş în anul 2011

Dinik Mar ARG SRL, firmă la care Viorica Nicolescu este acţionar majoritar are contracte cu primăriile în anul 2011
- Primăria Leordeni – 7.087 lei
- Primăria Săpata – 25.169 lei
- Primăria Râca – 24.239 lei
- Primăria Vedea – 10.280 lei
Niciunul dintre aceste contracte nu este trecut în declaraţia de interese a lui Constantin Nicolescu, declaraţie care este publicată pe site-ul ANI.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea