Sorina Marin nu vede cu ochi buni PSD-ul!

# Mai mult, o parte dintre foştii colegi nu sunt uşă de biserică. Ne-am întâlnit cu Sorina Marin. Şi-am stat de vorbă, mai cu seamă că PDL-ista e plină de poveşti, iar discuţia e interesantă cel puţin din perspectiva omului care e curios să afle cum priveşte ex-PSD-ista, partidul din care a plecat. Uite aşa am aflat lucruri interesante, unele nespuse până acum. În politică sunt intrigi, răsturnări de situaţie, acuzaţii – ingrediente care nu lipsesc nici din interviul de faţă.

PSD-iştii şi PNL-iştii sunt extrem de ofticaţi că au pierdut alegerile

# Aţi renunţat la PSD după 13 ani de politică. Ce va determinat să luaţi această decizie?
- Dacă am făcut acest pas l-am făcut după o analiză extrem de minuţioasă, personală şi  profesională, eu fiind membră a PSD de 13 ani şi activând acolo în toate structurile, tineret, organizaţie de femei, seniori. Faptul că am făcut acest pas se datorează celor din PSD. De ce? Pentru să după un anumit timp am simţi că nu mai sunt agreată în structurile de conducere ale partidului, că nu mai fac parte din echipa de manageament organizaţional şi asta nu din cauza mea, nu din cauza preşedintelui, ci din cauza acelor consilieri de partid care întotdeauna urmăresc nu binele partidului, ci interesele personale.
# Cum e în PDL?
- Am găsit aici, în echipa senatorului Mircea Andrei, am găsit oameni profesionişti, cu expertiză politică şi profesională, oameni cu care poţi să comunici foarte bine şi cu care poţi să faci echipă. Atâta timp cât vor dori să contribui şi eu profesional şi politic la această echipă, cu mare drag voi contribui. S-a vehiculat adesea că eu am plecat din PSD pentru că nu am primit vreo funcţie administrativă. Ei bine, vreau să fac o destăinuire, aceea că am avut o relaţie de colaborare foarte bună cu preşedintele Constantin Nicolescu, concretizată prin discuţii personale privind propunerea mea în anumite funcţii administrative. În 2007 liderul PSD mi-a spus să mă pregătesc pentru că atunci când vom fi la guvernare eu voi fi numită la Agenţia de Mediu,  a doua propunere a fost să lucrez în Diplomaţie, anume în Ministerul Afacerilor Externe, având în vedere că aveam şi studii în acest sens, şi am refuzat.
# De ce aţi refuzat această propunere?
- Am refuzat pentru că urma să plec la Bucureşti. Suna foarte frumos să lucrez acolo, dar eu n-am acceptat din motive personale. O mai am în viaţă decât pe mama mea şi atunci m-aş fi îndepăratat foarte tare de ea. A treia propunere a fost aceea de a face echipă cu Georgiu Gingăraş la Programul Sectorial Mediu, dumnealui în calitate de director, iar eu de adjunct. Deci au fost. Nu s-au îndeplinit din motive obiective, pentru că atunci când PSD-ul a fost la guvernare alături de PDL, Agenţiile de Mediu au fost împărţite, iar funcţia de conducere la Regională îi revenea organizaţiei municipale, prin urmare aici au fost nişte mici animozităţi între mine şi organizaţia municipală. 
# Apropo de animozităţi. Există cel puţin trei foşti colegi care au ironizat trecerea dvs. la PDL. E vorba de parlamentarii Valeca, Drăghici şi Vasilică. Cum comentaţi?
- Mă aşteptam ca ei să aibă o atitudine maliţioasă. Mai puţin mă aşteptam la domnul Şerban Valeca pentru care am un respect deosebit, dar de la Radu Vasilică şi Mircea Drăghici mă aşteptam. Sincer, există o mare diferenţă între mine şi cei doi, în sensul că eu sunt un politician care a investit foarte mult profesional şi politic astfel încât să pot la momentul actual să vă dau acest interviu. Să fiu respectată pentru ceea ce sunt eu. Cei doi, dacă sunt respectaţi pentru ceea ce-au ajuns, anume deputaţi, datorită unui singur om. Acela se numeşte Constantin Nicolescu. Ei pentru Nicolescu ar trebui să aibă un respect extraordinar pentru că n-ar fi ajuns deputaţi în viaţa lor. Cei doi erau adepţii unei politici de genul „Cine nu este cu mine este împotriva mea”, ori eu nu sunt aşa. Atunci eu luam poziţie în momentul în care consideram că trebuie să-mi spun punctul de vedere. Din moment ce nu le convenea, vă imaginaţi că s-au creat animozităţi între mine şi cei doi.
# Acum ceva vreme, aţi declarat, într-un comunicat de presă, că Mircea Drăghici a dorit să intre în PDL. Cum e povestea asta?
- Să nu consideraţi că eu am făcut parte din discuţia în care Mircea Drăghici îşi negocia trecerea la PDL. În general nu iese fum fără foc. Prin urmare, este ceva adevărat acolo. Mircea Drăghici are acum o campanie de presă foarte bună, numai că pe mine mă deranjează un singur aspect la deputatul Drăghici, acela că este cel mai cheltuitor parlamentar de Argeş şi tocmai cel mai cheltuitor parlamentar bombardează actuala guvernare că taie salarii, că taie pensii, că vine cu măsuri austere. Păi dacă facem o analiză economică simplă, PSD-ul cu cei şapte parlamentari cheltuie miliarde. Când te gândeşti că pentru Mircea Drăghici că oamenii de rând contribuie la bugetul de stat ca să-i plătească chiria de peste 80 de milioane de lei vechi lunar, imaginaţi-vă că pe mine mă ia cu frisoane. Nu poate să locuiască la fel ca ceilalţi parlamentari cu 30-40 de milioane de lei vechi pe lună? Cu 80 de milioane doar pentru cazare, Mircea Drăghici ar trebui să tacă, să nu mai iasă în faţă decât în momentul în care se diminuează cheltuielile.
# Din câte cunoaşteţi, mai există PSD-işti care vor în alt partid?
- Sunt foarte mulţi colegi supăraţi şi nu de ieri de azi, ci de foarte mulţi ani. Au fost discuţii concrete, dar nu pot să dau mai multe amănunte.
# Acum vă aflaţi la guvernare. Cum vă asumaţi măsurile de austeritate adoptate de guvern?
- Mama mea este pensionară, eu sunt funcţionar public, iar cu ani în urmă am fost şomer, deci înţeleg această perioadă la capitolul empatie fasţă de cetăţeni. Dacă nu era PDL-ul la guvernare erau alte partide, PSD sau PNL. Situaţia actuală a crizei a făcut în aşa fel încât România să ajungă la acest nivel. Dacă PSD sau PNL erau la guvernare ar fi fost nevote să adopte aceleaşi măsuri.
# Apropo de acestă chestiune. Cum comentaţi afirmaţia viceprimarului Cornel Ionică, aceea că PSD nu vrea să intre la guvernare pentru că nu este momentul?
- PSD-iştii şi PNL-iştii sunt extrem de ofticaţi că au pierdut alegerile şi încearcă să acumuleze procente electorale pe spatele crizei economice şi a faptului că avem Guvern PDL. Nici în ruptul capului nu vor să vină la guvernare, nici în ruptul capului nu vor alegeri anticipate. De ce? Păi cum să intre PSD-ul sau PNL-ul acum la guvernare, în condiţiile acestea austere? De ce să se pună în spinarea lor, măsurile anti criză care vor trebui luate şi să-şi piardă electoratul?
ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea