Din ciclul: “Constantin file de poveste...” Cizmele şi ciorapii de la Vultureşti ai PSD, o iluzie optică?

# Nicolescu minte de îngheaţă apele... Constantin Nicolescu, acest mare om mare caracter al Argeşului şi Muscelului, ne-a demonstrat (dacă mai era cazul) că nu poate face politică fără fapte. Şi vorbim de fapte de vitejie, cum ar fi mituirea electoratului de la Vultureşti, unde duminică au avut loc alegeri anticipate pentru funcţia de primar. Povestea devine cu atât mai interesantă cu cât vinovate pentru incident au fost nişte biete perechi de cizme şi de ciorapi, pe care social democraţii s-au gândit să-i împartă prin comună, în semn de preţuire pentru populaţia cu drept de vot. Beleaua e că s-au prins democrat liberalii de figură şi au strigat în gura mare că oamenii lui Nicolescu se ţin de şotii. Şi de aici să vedeţi cele 7 minuni ale Vultureştiului...
1. Comuna Vultureşti era, până mai acum o vreme, o comună argeşeană tot atât de cunoscută precum e Shogun-ul pentru majoritatea românilor. Situată la 34 Km distanţă de Câmpulung Muscel şi la vreo 31 Km, faţă de Piteşti, localitatea a devenit celebră datorită primarului social democrat Gheorghe Rădulescu. Acesta şi-a dat demisia din funcţie din cauza unor probleme de sănătate, spre tristeţea PSD-iştilor şi spre bucuria adversarilor politici care au aşteptat cu nerăbdare alegerile. Şi uite că dacă până acem ceva vreme Vultureştiul era un soi de no-name, miza scaunului de la Primărie a făcut din comună un punct de atracţie chiar şi pentru Victor Ponta, preşedintele de la centru al social democraţilor.
2. Şi apropo de Ponta... Săptămâna trecută, PSD-istul s-a străduit să vorbească la un post naţional de televiziune cum că democrat liberalii ar avea intenţii mai puţin ortodoxe la Vultureşti. S-a adus în discuţie şi acest subiect, acum sensibil, de mită electorală. Ei bine, în timp ce şefu’ Ponta spunea câte-n lună şi-n stele despre practicile PDL-iste, şefu’ Nicolescu de la Argeş îşi alcătuia (alături de supuşi) strategia de împărţire a unor cadouri (nevinovate), recte cizme şi ciorapi oamenilor de la Vultureşti. Zis şi făcut. O parte din electorat a primit daruri, până când au intrat în acţiune PDL-iştii care i-au prins pe social democraţi cu cioara vopsită.
3.  Săptămâna trecută, una bucată microbuz (care aprţine Consiliului Local Mioveni), cu însemnele PSD, doldora de cizme şi ciorapi, se plimba ţanţos prin Vultureşti. Până când un autoturism al unui PDL-ist i-a tăiat calea. În timp ce democrat liberalii au făcut scandal pe motiv că PSD-iştii dau mită electoratului, Constantin Nicolescu a făcut scandal pe motiv că autoturismul PDL nu avea niciun drept să blocheze calea unui microbuz. Care nici nu era al PSD. Doar că gestul portocaliilor e incalificabil.
4. După cum vedeţi în fotografie, la faţa locului sunt nimeni alţii decât Constantin Nicolescu, liderul PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean, senatorul Şerban Valeca şi deputatul Ion Burnei. Dintre toţi, doar Nicolescu s-au aflat în locul cu pricina, Valeca sigur n-a fost acolo, iar Burnei, nu se ştie...
5. Replica lui Nicolescu vis a vis de mita de la Vultureşti e savuroasă şi greu de uitat pentru cei care-au avut onoarea să-l vadă pe social democrat minţind de îngheaţă apele. Iată ce a declarat: “Au oprit ilegal un microbuz (n.r. PDL-iştii) şi i-au lipit afiş de PSD. Mai mult nu ştiu. Ştiu că e făcătură. Asta e exact ca «Hoţul strigă hoţii ! » Nu mai e campanie electorală, e teroare electorală. Ce-am dat ? N-am dat nimic! Am dat pliant, agendă şi pix. ” O jurnalistă a insistat: “Păi şi cizmele, v-a prins PDL-ul...”, iar Nicolescu a continuat pledoaria: “N-au fost ale noastre! N-a prins nimeni! E abuz îţi spun eu! Tot ce-au  făcut dumnealor acolo nu e abuz e un mare abuz. Nu am timp să mă ocup de fleacuri din astra! Eu nu vreau să discut despre ceva ce nu există! Iar domnul Iordan (n.r. PDL-ist) care e profesor, se pretează să se aşeze în faţa unui microbuz ? Ţara moare de foame şi noi ne ţinem de prostii de-astea ?”
6. L-am întrebat şi pe senatorul Şerban Valeca, fiind curioşi să vedem care-i perspectiva dumnealui. Replica ? „Nu ştiu foarte bine. Vorbiţi cu preşedintele. Mi-au povestit şi mie!” Ei bine, de-asta spuneam că e posibil ca Valeca să apară în fotografie dintr-o pură coincidenţă. Păi dacă omul nu ştie, înseamnă ori că n-a fost la faţa locului, ori că nu vrea să vorbească pe tema asta… Care o fi adevărul? L-am sunat şi pe deputatul Burnei. Când a auzit despre ce e vorba s-a scuzat spunând că intră într-o şedinţă (ceea ce e posibil să fi fost deoarece şi Valeca s-a scuzat în acelaşi fel, când n-a mai avut repică la întrebarea noastră). Cert este că Burnei ne-a spus să revenim cu un telefon, ceea ce am şi făcut doar că nu ne-a mai răspuns nimeni.
7. În sfârşit, şi Mircea Andrei, preşedintele interimar al PDL Argeş are un argument pentru cizmele şi ciorapii PSD: „Transportul era pentru sinistraţii de la Siret, dar l-au deturnat şi l-au dus la Vultureşti”. Ei bine, dacă democrat liberalul are simţul umorului nu înseamnă că fapta lui Nicolescu & Co. e importantă! Cazul a fost preluat de Procuratura Câmpulung şi suntem foarte curioşi în ce sens va fi soluţionat.
ANCA ITTU

"Au oprit ilegal un microbuz (n.r. PDL-iştii) şi i-au lipit afiş de PSD. Mai mult nu ştiu. Ştiu că e făcătură. Asta e exact ca «Hoţul strigă hoţii!» Nu mai e campanie electorală, e teroare electorală. Ce-am dat ? N-am dat nimic! Am dat pliant, agendă şi pix."
Constantin Nicolescu despre cizmele şi ciorapii marca PSD de la Vultureşti

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea