Perdanţii PSD, muştruluiţi de Nicolescu

# Fostul primar de la Poienarii de Argeș, Gheorghe Boroiu (PSD): “Am fost măcelărit!” # Vasile Nica, ex-primarul de la Valea Danului, “a făcut comuna varză”. Constantin Nicolescu i-a acuzat de aroganţă pe acei  primari  PSD care n-au  vrut să candideze sub sigla USL şi  care n-au mai reuşit să prindă încă un mandat.  Preşedintele  PSD Argeş i-a arătat cu degetul şi pe cei care au dormit în post.

După alegeri, şeful PSD Argeş, Constantin Nicolescu, reconfirmat în funcţia de preşedinte al CJ Argeş, i-a luat la rost pe candidaţii  care au dezamăgit partidul.
Candidaţii USL la funcţia de primar s-au impus în şase din cele şapte oraşe ale judeţului. La Piteşti, Tudor Pendiuc (PSD) a obţinut al şaselea mandat de primar, iar în municipiile Curtea de Argeş  şi Câmpulung Muscel alegerile au fost câştigate tot de primarii în funcţie, Nicolae Diaconu (PSD), respectiv Călin Andrei (PNL).  Candidaţii USL s-au mai impus în oraşele Mioveni, Topoloveni şi Ştefăneşti, în timp ce la Costeşti a câştigat candidatul AAM. 
Pe comune, USL-iştii s-au impus în 67 de localităţi (59 câştigate de candidaţi comuni ai uniunii, patru de candidaţi ai PSD, două de candidaţi ai PNL şi două de candidaţi comuni PSD-PNL)
O surpriză a fost pentru Nicolescu faptul că PDL a câştigat funcţiile de primar în 24 de comune, cu opt în plus faţă de  alegerile din 2008.  Dezamăgirea cea mai mare a fost în comunele în care primarii PSD în exerciţiu  au reuşit “performanţa” să piardă alegerile, deşi funcţia  în sine le dădea un avantaj din start.
"La Poienarii de Argeș, când doi s-au certat, a câștigat al treilea. Al nostru (n.r. - Gheorghe Boroiu) a greșit-o. I-am spus: «Băi, băiatule, de ce ți-e greu să cedezi funcția de viceprimar și să te înțelegi cu băiatul celălalt, ca să să funcționeze echipa USL și să mergeți mai departe?» Mi-a zis: «Nu, eu cu ăsta, niciodată!»  I-am spus de-atunci că ei doi se ceartă și al treilea o să iasă primar. Și a câștigat al treilea (n.r. - Dragoș Nicolae Boncea -  AAM)!”, spune Nicolescu.

 

Fostul primar de la Poienarii de Argeș, Gheorghe Boroiu (PSD): “Am fost măcelărit!”

Primarul perdant e în stare de şoc. “Încă nu mi-am revenit. Aici s-a întâmplat ceva necurat, pentru că, după calculele mele, trebuia să am 80% din voturi. Am fost măcelărit! N-are legătură cu modul în care am desfăşurat campania electorală, am fost trădat, altfel nu-mi explic cum am pierdut la câteva voturi diferenţă de Boncea (AAM).Am pierdut pe mâna mea, că eu am pus preşedinţii  secţiilor de votare, eu am organizat alegerile şi uite ce mi-au făcut.  E greu să-i înţelegi pe oameni! Acum, toate oalele o să se spargă în capul meu, că n-am vrut să dau mâna cu PNL-ul, să facem alianţă şi am candidat separat. Cu alianta n-am fost de acord pentru că ei cereau locurile de consilieri locali 2, 3 şi 4, iar aşa ceva era inadmisibil. Părerea mea e că şi dacă făceam alianţă, nu ieşea nicio brânză,  pentru că la candidatul PNL-ului lucrurile au stat şi mai prost.”, este de părere Ghorghe Boroiu (foto) (PSD) , care mărturiseşte că nu era pregătit psihic pentru un eşec. Cel care de 12 ani a fost edilul şef al comunei nu poate spune ce va face după ce îi va ceda scaunul reprezentantului Alianţei Pentru Argeş şi Muscel.
“Poate mă întorc să lucrez la Hidroconstrucţii, unde am fost angajat  înainte de 2000, poate nu, nu mi-am făcut astfel de calcule pentru că nu mi-am pus problema că o să pierd alegerile. Nu ştiu nici dacă voi rămâne consilier local, asta se va decide după ce mă voi întâlni cu domnul Nicolescu”, spune Gheorghe Boroiu.
Constantin Nicolescu e surprins și de rezultatele de la Buzoiești unde, în locul PSD-istului  Gheorghe Toma se instalează în fotoliul de primar candiadatul Alianței pentru Argeș și Muscel, Ion Tănase.
„La  Buzoiești i-am spus clar: <<Tu, acolo, ai impresia că  poți să coordonezi toată treaba și nu te-ai mai „coborât” pe la oameni.>>  I-am dat și exemple... A zis:  <<șefule, n-am nicio problemă, stăpânesc problema!>> A stăpânit! Găsește motive acum.... N-a fost numai greşeala lui, ci şi a noastră pentru că trebuia să luăm măsuri din timp.”, a declarat Nicolescu.

Candidatul de la Ciomăgeşti, acuzat că a dormit în post

Dezamăgire pentru PSD a fost şi la Ciomăgeşti. Candidatul USL, Ion Preda (foto), primar în funcţie de 20 de ani trebuie să-i ofere fotoliul de edil şef lui Dumitru Diaconu (AAM), iar Constantin  Nicolescu îi bate acum obrazul că a dormit în loc să facă propagandă..
“La  Ciomăgești, i-am spus candidatului nostru: «Ești primar din ’90 încoace, ai grijă că anul ăsta se schimbă lucrurile, nu mai e așa de ușor să câștigi alegerile, dacă nu stai de vorbă cu oamenii.». Mi-a zis: «Nu, șefu’, am făcut  tot ce trebuia!» Bun, a luat bătaie cu 60 de voturi, l-a bătut pădurarul. (n.r. - Dumitru Diaconu - AAM). Nu mai contrează motivul. Să fii primar la putere, să ai toate regulile în mână și să iei bătaie, înseamnă că ai dormit. Nu se poate așa, Nu te culci pe o ureche, domnule!  Nu poți să zici că ai făcut tot ce trebuie și să dormi linistit în ideea că te alege lumea. Românul are acea răbdare, acea șiretenie, tace, studiază și ți-o trântește când ți-e lumea mai dragă. Acolo, în cabina de vot, își face treaba așa cum crede, chiar dacă tu crezi că l-ai cumpărat, că i-ai făcut, că i-ai dres”, îl apostrofează Nicolescu care a concluzionat că, în multe cazuri, comportamentul abuziv, încrezut și arogant i-a tras în jos pe candidaţi.

De la primar, la factor poştal

Evident, nici primarului perdant de la Ciomăgeşti, Ion Preda (USL), nu-i vine să creadă că a pierdut alegerile şi aruncă o parte din vină pe consilieri.
"De 20 de ani sunt primar şi nu m-aşteptam la aşa ceva din partea oamenilor. Am făcut o grămadă de investiţii, i-am ajutat cum am putut, am făcut  până şi munca altora în primăria asta, pentru că se ştie că e criză de personal, dar uite, mai ai şi surprize. E drept că ai mei consilieri au fost cam absenţi în campania electorală, n-au  fost pe teren să ducă muncă de lămurire, să le spună oamenilor ce să voteze, cum au făcut ceilalţi, şi  iată ce s-a întâmplat!", explică, dezamăgit că trebuire să renunţe la fotoliul de primar, Ion Preda care se va întoarce la vechea sa meserie, aceea de factor poştal.
" Înainte să fiu primar am lucrat la poştă şi o să mă întorc la vechea mea meserie. Va fi mai puţină bătaie de cap decât ca primar, dar peste patru ani voi candida din nou şi atunci o să fie bine!", e covins USL-istul.

Vasile Nica, ex-primarul de la Valea Danului “a făcut comuna varză”

O rețetă a succesului o deține, se pare, primarul reconfirmat la Râca. USL-istul  Georgel Burcea, singurul candidat la primăria pe care și-a adjudecat-o cu 100%  din voturile valabil exprimate, a fost dat ca edxemplu pozitiv, mai ales că a reușit să scoată la urne  aproape toată comuna.  Nicolescu recunoaste, însă:
“Mare lucru n-a făcut, dar a procedat altfel decât primarul de la Valea Danului care a luat fonduri pe măsura 322, a răscolit comuna, a făcut-o varză  de la un cap la altul ....” a explicat Nicolescu, amintind de Vasile Nica, cel care a plecat la PDL.
“La Valea Danului, oamenii s-au săturat  ca de un an  de zile Consiliul Local să nu funcționeze. PNL-ul se ceartă u PSD-ul,  cei doi  reprezentanţi au vrut să candideze separat, nu mai spun că al nostru s-a dus la  PDL...al PNL-ului a  fost candidat și a câștigat al treilea (nr. Vasile Dina PP-DD)”, mai spune Nicolescu.

Boţeşti, altă dezamăgire

Președintele PSD are regrete și față de turnura pe care au luat-o lucrurile la Boțești, unde pe fotoliul de primar se instalează Gheorghe Stancu (AAM). “ O consider o greșeală. Acolo a câștigat  cel pe care PNL-ul  l-a dat afară  la insistența noastră, pentru că nu s-a făcut USL-ul.", spune Constantin Nicolescu.

...şi lista continuă

La Mărăcineni, fotoliul primarului USL-ist  Nicolae Şerban, va fi ocupat de  Nicolae Dascălu (PP-DD), iar la Teiu, USL-ist-ul Mihai Popescu trebuie să-i cedeze scaunul lui Florin Dumitru (AAM). La Căteasca, primarul PSD, Corneliu Oprescu, pleacă, iar în locul său vine candidatul AAM,   Florin Liviu Năstase. Şi la Davideşti, Ion Sandu a câştigat un nou mandat, însă ca şi candidat al AAM, după ce şi-a dat demisia din PSD. La fel s-a întâmplat şi la Muşăteşti unde  Mircea Păuna, fost PSD-ist, a câştigat alegerile sub culorile Alianţei Pentru Argeş şi  Muscel, iar exemplele pot continua.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea