Două demisii din conducerea PDL în urma analizei rezultatelor din 10 iunie

# Ştefan Ciocănel şi Ana Stan şi-au dat demisia din toate funcţiile de conducere # Cristina Diculescu către Gabriel Bratu: „Din cauza ta am pierdut 15 procente la Piteşti”. Săptămâna trecută, la PDL a avut loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean, şedinţă care a avut subiect principal analiza rezulatelor alegerilor locale. Ştefan Ciocănel şi Ana Stan sunt singurii care şi-au înaintat demisiile din toate funcţiile din partid. Deşi la ultima şedinţă a BPJ s-a hotărât ca în cazul în care PDL pierde alegerile în Argeş, toată conducerea să-şi dea demisia, acest lucru a rămas doar un vis, iar singurii care au respectat această hotărâre au fost Ana Stan şi Ştefan Ciocănel.

Iulian Miu, primarul comunei Ungheni, a cerut demisia întregii conduceri a partidului, dar cu jumătate de gură

Şedinţa BPJ a PDL se aştepta a fi una plină de reproşuri. Iulian Miu, primarul comunei Ungheni, cel care a avut cel mai bun scor la alegerile locale, peste 80%, a luat cuvântul şi a cerut demisia întregii conduceri a partidului. Acesta şi-a motivat această cerere, spunând că la ultimul BPJ, înainte de alegeri, s-a decis ca în cazul în care se pierd alegerile în Argeş, toată conducerea să-şi prezinte demisia. Deşi acesta a început dur, pe parcursul discursului s-a înmuiat. Să fi fost de vină privirile dure ale actualei conduceri aţintite asupra sa, sau pur şi simplu a simţit că nu este susținut de nimeni, acest lucru doar domnia sa îl poate şti, dar cert este că pe finalul discursului a cotit-o şi a spus că ar trebui să se facă ceva, nemaiamintind nimic de demisia întregii conduceri.

Ştefan Ciocănel şi Ana Stan şi-au dat demisia din toate funcţiile de conducere

Singurii care au reacţionat la discursul lui Iulian Miu au fost Ştefan Ciocănel şi Ana Stan. Aceştia au demisionat din toate funcţiile de conducere ale partidului. Ştefan Ciocănel ne-a declarat că aşa ar trebui să facă toată conducerea actuală a partidului, deoarece rezultatele alegerilor au fost un eşec pentra Alianţa pentru Argeş şi Muscel. „După această şedinţă am ajuns la concluzia că doar doi oameni din PDL au coloană vertebrală. Doar eu şi Ana Stan ne-am dat demisia. Din punctul meu de vedere, toată conducerea partidului trebuia să-şi dea demisia, aşa s-a hotărât la ultima şedinţa a BPJ, şedință care a avut loc cu puţin timp înaintea alegerilor locale: Chiar şi Mircea Andrei ar avea nevoie de o reconfirmare. Sunt convins că tot dumnealui va fi ales, dar cred că ar avea nevoie de o reconfirmare”, ne-a declarat Ştefan Ciocănel.

Cristina Diculescu către Gabriel Bratu: „Din cauza ta am pierdut 15 procente la Piteşti”

Discursul lui Iulian Miu a mai dezlegat limbile şi altor colegi de partid. Cristina Diculescu a sărit la gâtul lui Gabriel Bratu, căruia i-a reproşat că imaginea proastă a domniei sale a făcut ca, la alegerile pe Piteşti, să se piardă cel puţin 15 procente: „Din cauza ta am pierdut 15 procente la Piteşti. Imaginea proastă pe care o ai de când ai condus Inpectoratul Şcolar Argeş a făcut ca noi, la Piteşti, să pierdem minim 15 procente”. Nici Gabriel Bratu nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns doamnei Diculescu, pe un ton ironic: „Eu câştigam 13% la Piteşti fără niciun afiş electoral.” Nici Gabi Popa nu a fost iertat de Cristina Diculescu, care i-a reproşat că nu a făcut nimic în campania electorală, că nu a fost văzut deloc în toată campania.

Gigi Dinescu o altă nemulţumire a membrilor PDL

Gigi Dinescu, preşedinţele PNŢ-CD Piteşti, a candidat pe listele Alianţei pentru Argeş şi Muscel la Consiliul Local Piteşti. Acesta era convins până duminică seara că locul 5, pe care era domnia sa, este eligibil. Visul lui Dinescu au fost spulberat în momenul în care acesta a văzut că Alianţa nu are decât patru consilieri locali la Piteşti, poziţia 5 fiind câştigătoare ca la facultăţile pe vremea lui Ceauşescu. A câştigat, dar fără loc. Cam în această postură se află Gigi Dinescu acum, şi aşa cum era şi normal, şi-a cerut dreptul de a urca un loc. Acest lucru a provocat mari nemulţumiri în rândul PDL-iştilor, şi se merge până la renunţarea tuturor primilor patru de pe lista Alianţei. Cei care ar trebui să meargă în Consiliul Local Piteşti din partea Alianţei sunt: Ştefan Ciocănel, Cristina Diculescu, Mişu Tudor şi Radu Bănică. Cei patru nu sunt de acord cu venirea lui Gigi Dinescu în CL, şi se poate ajunge chiar la renunţarea tuturor la funcţia de consilier local. Ţinând cont de faptul că niciunul din cei patru nu şi-au ridicat mandatul de consilier local, înseamnă că nu s-a decis până acum cine va reprezenta Alianţa pentru Argeş şi Muscel în CL Piteşti.
Reproşurile în BPJ au urmat, iar pe final discuţia a devenit mult mai relaxată, gurile rele spunând că mai aveau puţin şi chiar se felicitau pentru rezultatele obţinute pe 10 iunie.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea