Iani Popa şi Florin Tecău, vicepreşedinţii CJ Argeş

# Scandal în Alianță! Pentru că nu s-a regăsit pe lista de consilieri judeţeni, Constantin Pârvu a ameninţat cu instanţa # La încheierea mandatului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Simona Bucura Oprescu a primit cu lacrimi în ochi elogiile lui Constantin Nicolescu. După ce pe 20 iunie a avut loc ceremonia de învestire a președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, la sfârşitul săptămânii trecute s-a ţinut şi festivitatea de constituire a CJ Argeș, pentru mandatul 2012 – 2016. Cei 34 de consilieri judeţeni (23 - USL, 7 - AAM  şi  4 - PP-DD) au depus, vineri, jurământul în sala mare a CJ Argeş Tensiunile apărute în interiorul Alianţei pentru Argeş şi Muscel s-au făcut simţite încă de la deschiderea şedinţei.

Năucit de realitate şi (mai ales) de partid

Constantin Pârvu (foto), politicianul care a lăsat şefia Partidei Romilor ca să prindă un fotoliu de consilier judeţean pe listele AAM, a constatat la solemna şedinţă că nu prea se regăseşte pe lista celor şapte validaţi de Alianţa pentru Argeş şi Muscel şi trimişi să jure pentru propăşirea judeţului.
Pentru Pârvu, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea a  Alianţei care l-a trezit brusc la realitate după ce-i sugerase deja că nu prea mai este în cărţi. 
“Nu e corect ce mi se întâmplă. Eram pe locul opt în lista de candidaţi ai Alianţei pentru Argeş şi Muscel  la consilieri judeţeni. Retragerea lui Mircea Andrei şi a lui  Sorin Pandele mă ridicau pe mine pe locul şase. După calculele mele, aveam locul de consilier asigurat. Am venit să depun jurământul şi  când s-a strigat lista am rămas cu gura căscată. Nu mi-a venit să cred că am fost păcălit în felul ăsta!  E adevărat că au fost ceva discuţii, după alegeri, cu Mircea Andrei, discuţii din care am dedus că nu mă vor valida, dar le-am explicat că n-au cum să-mi facă asta, având în vedere poziţia mea pe listă. Credeam că m-am făcut înţeles. Eu am adus nişte voturi la alegerile astea, chiar nu se ţine cont de opţiunea electoratului?! Sunt alegători care au pus ştampila pe lista AAM tocmai pentru că m-au văzut pe mine acolo. Dacă ştiam că se întâmplă asta, nici nu mai veneam la PDL. Am făcut-o pentru că  nu puteam candida din partea Partidei Romilor şi m-am înscris în PDL chiar înainte de alegeri, iar ei ce-au făcut?! S-au folosit de mine ca să câştige voturi şi acum îşi bat joc. Lucrurile nu vor rămâne, însă, aşa, pentru că-i voi da în judecată. Sunt sigur că instanţa îmi va da dreptate”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş,  Constantin Pârvu.
În zadar a încercat Pârvu să-şi exprime nemulţumirea înainte de validarea noului consiliu, că macaroana i-a fost tăiată brusc, înainte să-şi spună oful, pe principiul "cine nu e pe listă, nu există!".
E drept că nici colegii de alianţă nu i-au prea sărit în ajutor (nici n-aveau interes!), aşa că Pârvu  n-a mai aşteptat încheierea şedinţei şi a plecat ...să-şi facă dreptate.

Iani Popa, noul vice

Tot vineri a avut loc şi  alegerea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Argeş. Ion Popa, co-preşedintele USL Argeş şi preşedintele PNL Argeş  a devenit, în urma  negocierilor din cadrul uniunii,  noul vicepreşedinte al CJ Argeş. Cel puţin până la toamnă, când cel mai probabil va candida pentru Parlament, aşa cum şi-a manifestat intenţia.
“Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi vă asigur de sinceritatea mea. Indiferent cât va dura acest mandat, vă garantez că nu aţi greşit!” a declarat noul vicepreşedinte al CJ Argeş.
Din partea PSD, vicepreşedinte a rămas Florin Tecău, cel care a primit de la colegii de consiliu 26 de voturi, cu 8 mai puţin decât  Ion Popa.

Simona Bucura Oprescu, sacrificată până-n toamnă

Cu lacrimi în ochi (la propriu) Simona Bucura Oprescu a ascultat cuvintele elogioase ale lui Constantin Nicolescu vizavi de activitatea pe care a desfăşurat-o în scurtul mandat de vicepreşedinte al CJ Argeş, poziţie preluată după decesul lui Florea Costache.
"Îi mulţumesc doamnei Simona Bucura pentru tot ce a făcut ca vicepreşedinte al CJ Argeş, dar aşa a fost protocolul în cadrul USL. Una din funcţiile de vicepreşedinte trebuie să revină PNL-ului.  Dacă am fi avut la dispoziţie şi al treilea scaun de vicepreşedinte...",  s-a "scuzat" cumva preşedintele Cj Argeş.
Evident, pentru Simona Bucura Oprescu  n-a fost o surpriză înlocuirea cu Iani Popa, în condiţiile în care se ştia că unul dintre cele două scaune de vicepreşedinte CJ ar urma să revină liberalilor şi că, în plus, Florin Tecău avea şanse mai mari de a rămâne în funcţie. 
Are, însă, şanse să ne surprindă după parlamentarele din toamnă, astfel încât sacrificarea sa să se rezume la câteva luni.

Consilieri judeţeni cu chef de muncă

Cei mai entuziaşti dintre consilierii mandatului 2012 – 2016 par a fi cei care acum se găsesc, în premieră, pe un astfel de scaun.
USL-istul Dorin Mărăşoiu (PSD), cel care în urmă cu ceva  timp încerca să schimbe mentalitatea în silvicultură  prin  înfiinţarea Ocolul privat „Stejarii Muscelului”, e unul dintre nou-veniţii puşi pe fapte mari.
"Trebuie susţinută iniţiativa privată şi voi lupta în cadrul Consiliului Judeţean  pentru ceea ce înseamnă iniţiativă privată în sectorul silvic şi cel agricol. Sunt membru PSD din '98, reprezint colegiul Topoloveni şi nu vreau să-i dezamăgesc pe cei care au crezut în mine ",  spune Dorin Mărăşoiu. PSD-istul  a încercat, nu de puţine ori, modificarea legislaţiei actuale în direcţia sprijinirii micilor proprietari de pădure, care, din cauza proastei legislaţii, nu reuşesc să-şi exploateze propriile păduri.

Şi Cocaină vrea investiţii private

Norocos ca şi colegii săi de partid (care, sperat sau nesperat, au reuşit să prindă scaune de consilieri locali sau judeţeni), ţărănistul Mihai Cocaină e hotărât să se remarce în primul mandat pe care l-a câştigat la Consiliul Judeţean pe listele AAM.
"Recunosc că este o experienţă neaşteptată pentru mine. Prezenţa mea în politică n-a fost una de vârf iar PNŢCD  n-a fost un partid parlamentar, ca să ne confere o altă ipostază (...).Va trebui să iau cunoştinţă de toate proiectele care vin în curtea Consiliului Judeţean şi voi încerca să sprijin tot ceea ce presupune încurajarea investiţiilor private care creează locuri de muncă, pentru că lucrurile acestea se fac prin iniţiative, nu pică din cer!", a declarat Mihai Cocaiă în prima sa zi de consilier judeţean.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea