USL întâmpină probleme în schimbarea directorilor PDL-işti, dar totul se rezolvă prin... controale

# Sorina Marin: „La ANPM mi s-a comunicat că Prefectura Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş îmi sugerează să-mi depun demisia” # Zoltan Kalman a cedat în urma controlului. Acum, după câştigarea alegerilor locale, USL are o altă prioritate, şi anume schimbarea directorilor de deconcentrate care nu vor să-şi dea demisia. La Agenţia de Mediu Piteşti, directorii Sorina Marin şi Zoltan Kalman au rezistat presiunilor făcute de Agenţia Naţională de Mediu, şi la invitaţia acestora de a depune demisiile au răspuns negativ.

Directorul de Cabinet de la ANPM: „Oamenii de la USL Argeş se grăbesc să-şi pună directorii în funcţie”

Directorul de Cabinet de la Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, Diaconu Florin, a fost cel care a încercat, pe cale amiabilă, să îi lămurească pe cei doi directori că este mai bine să-şi dea demisia. Trebuie menţionat faptul că cei doi sunt funcţionari publici cu funcţie de conducere, iar schimbarea lor nu se poate face decât prin demisie sau reorganizare. Şi cum reorganizarea ar dura ceva vreme, iar oamenii de la USL Argeş se grăbesc să-şi pună oamenii în funcţii, aşa cum susţine Florin Diaconu, nu se vedea decât soluţia demisiei celor doi directori. „Oamenii de la USL Argeş se grăbesc să-şi pună directorii în funcţie. Nu vor să aştepte reorganizarea”, spune directorul de cabinet din Agenţia Naţională de Protecţia Mediului.

Dacă nu se poate smulge demisia cu frumosul, poate se rezolvă cu o mică ameninţare

Discuţia pe tema demisiilor a început frumos, directorul încercând să-i lămurească pe cei doi că, dacă au fost puşi politic, iar acum, că guvernarea portocalie nu mai este la putere, aceştia trebuie să plece, lăsând locul altor oamenii politici, dar de altă culoare. Chiar dacă cei doi directori au un concurs câştigat, Florin Diaconu susţine că la acest concurs au fost ajutaţi de o hârtiuţă, susţinerea politică, fără de care nu ar fi avut nici măcar ce să caute la acel concurs. Se pare că această povestioară nu a impresionat pe niciunul dintre cei doi, şi atunci, Florin Diaconu a început o altă poveste, care începea în anul 2009. La acea vreme, domnia sa a fost nevoit să schimbe şi directorii PSD, cei care erau în funcţii, şi cei care nu au înţeles de vorbă bună, au demisionat în urma controalelor. Cu nouă reuşite în anul 2009 se laudă Florin Diaconu, directorul de cabinet de la ANPM.

Demisia nu şi-au dat, şi controalele au urmat

La o săptămână de la această discuţie, avută la Bucureşti, la sediul ANPM, la Agenţia de Mediu Piteşti apare pe fax o hârtiuţă de la Agenţia Naţională de Protecţia Mediului. Ce să fie, ce să fie? Controlul.
Hârtia anunţa control de la ANPM, control care era condus chiar de Florin Diaconu, directoraşul de cabinet care a încercat să lămurească cei doi directori că ar fi mai bine să demisioneze, şi să lase locurile libere pentru directorii USL-işti care aşteaptă, de ceva timp, numirile în funcţii. Comisia pentru efectuarea controlului activităţii ANPM, control ce a avut loc în perioada 20-22 iunie, este formată din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Protecţia Mediului şi ai Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu. Perioada supusă controlului este cuprinsă între ianuarie 2011 şi până în prezent, perioadă care a mai fos verificată de un alt control care s-a desfăşurat în luna aprilie a acestui an. Deşi controlul din aprilie este încheiat, nici la momentul actual nu a fost întocmit un raport. Nu se ştie motivul pentru care acest raport nu a fost întocmit, dar cert este că aceeaşi perioadă a fost controlată şi la sfârşitul săptămânii trecute.

Sorina Marin: „La ANPM mi s-a comunicat că Prefectura Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş îmi sugerează să-mi depun demisia”

Sorina Marin, director adjunct la APM Piteşti, cea care s-a ţinut tare pe poziţii şi în urma controlului efectuat de ANPM ne-a declarat următoarele la finalul controlului: „În urmă cu 3 săptămâni, am fost chemată la ANPM Bucureşti şi mi s-a comunicat că Prefectura Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş îmi sugerează să îmi depun demisia. Pentru că n-au avut cu ce să argumenteze calitatea celor două instituţii prin care îmi cereau demisia, mi-au spus că  sunt schimbări politice şi se grăbesc să-şi pună oamenii în funcţii.
Le-am pus în vedere că sunt de acord cu schimbarea, în condiţiile legii, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor legale unui funcţionar public de conducere, şi că nu sunt de acord cu demisia.
În aceste condiţii reprezentantul ANPM a recurs la o formă de intimidare voalată, aducându-mi-se la cunoştinţă că  în urma cu câţiva ani a avut onoarea să convingă nişte directori să-şi depună demisia în urma unor controale, iar în situaţia în care în urma controalelor nu se vor constata abateri legale şi neconformităţi, organul de control va intocmi actul de control astfel încât  cariera profesională să aibă de suferit.
S-a ţinut de cuvânt, a fost notificată operaţiunea de control şi a început controlul în data de 20.06.20120.
Sunt în desfăşurare  controale în toată ţara, dorindu-se prin acestă metodă de intimidare să fim forţaţi să ne depunem demisia dintr-o funcţie publică de conducere, pe care o deţinem în urma promovării unui concurs.
Comisia de control formată din 7 persoane a procedat la o verificare formală a documentelor de reglementare, şi mai puţin o verificare de fond şi de  conţinut tehnnic. Deşi au avut o delegaţie de control pentru 3 zile, şi-au desfăşurat activitatea în doar  2 zile şi au întocmit o singura notă de constatare, în care au specificat faptul că au fost identificate foi de parcurs în care nu se menţiona  kilometrajul autoturismului.
Sincer, eu aş avea mari reţineri să mă duc în faţa ministrului cu un raport de control în care să se menţioneze că nu este bine întocmită o foaie de parcurs în loc de un raport calificat şi independent cu privire la activitatea instituţiei.
Cum să te duci la ministru şi să-i arăţi câteva adrese scrise către conducerea instituţiei de către o angajată cu sancţiuni disciplinare, care a executat silit fonduri publice şi cu care ANPM şi Ministerul este în litigiu?
Şi mai mult decât atât, se doreşte ca respectiva persoană să fie şi numită director!”

Zoltan Kalman a cedat în urma controlului

Miercuri au sosit reprezentanţii controlului la ANPM Piteşti, iar la sfârşitul celei de a doua zile de control, directorul Zoltan Kalman a cedat „rugăminţilor” celor de la control, şi şi-a cerut transferul la Craiova, renunţând la funcţia de director al APM Piteşti. Surse din apropierea directorului susţin că presiunile care s-au făcut asupra domniei sale, dar şi a familiei, l-au hotărât să decidă să renunţe la funcţia de director şi să-şi ceară transferul la Craiova. Deşi în urma controlului nu i s-a putut imputa nimic directorului Kalman, acesta spune că a cerut transferul la Craiova pentru a fi alături de familie.
Liliana Costache

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea