Ziua Dunării, sărbătorită de Administrația Bazinală Argeș Vedea

Pe 29 iunie Europa a sărbătorit Ziua Dunării. Sub deviza „Fii activ pentru Dunăre!”,  pe teritoriile traversate de apele fluviului, au avut loc evenimente menite să evidențieze importanța socială și economică a Dunării și să atragă atenția asupra nevoii unui comportament responsabil față de apă.
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a marcat Ziua Dunării prin acțiuni precum ședința Comitetului de Bazin și activități în colabrare cu instituții de învățământ. În cadrul ședinței a fost prezentat proiectul “Planul pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Argeș-Vedea” și  studiul “Fluviul Dunarea -oportunități comune, ape transfrontaliere”.
Pentru transmiterea mesajului de protejare a fluviului și a râurilor din bazinul Dunării, elevii de la Grupul școlar Armand Călinescu au realizat cărți poștale pe care le-au ilustrat cu desene pe această tema și cu îndemnuri  pentru protejarea apei. Cărțile poștale, realizate la invitația ABAAV, au fost expediate către prieteni sau cunoscuți ai copiilor.
Alți 30 de copii au realizat desene pe tema Dunarii, au analizat la microscop o picătură de apă din Dunăre și au făcut o călătorie cu vaporul pe apele fluviului la Giurgiu.
Ziua Dunării reprezintă aniversarea semnării Convenţiei cu privire la Protecţia Fluviului Dunărea la Sofia, în 29 iunie 1994. Pentru implemenatarea acestei convenții a fost înfiinșată Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) este un organ transnaţional, care are ca obiective realizarea unui management al apei unic pentru întregul spaţiu dunărean, protecţia spaţiului de viaţă al Dunării şi al speciilor sale, diminuarea poluării apelor, protecţia împotriva inundaţiilor, păstrarea şi refacerea dinamicii de curgere.
Țara noastră deține cea mai mare suprafață din bazinul Dunării astfel că startegiile de mediu ale României  sunt întreptate atât spre dezvoltarea infrastructurii de mediu pentru reducerea poluării cât şi spre reabilitarea ecosistemelor afectate, cum ar fi zona inundabilă a Dunării inferioare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea