Topoloveni - campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor

Pe 28 iunie, Asociaţia Tiere in Not din Germania, în colaborare cu Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) şi Primăria oraşului Topoloveni a demarat a treia campanie de sterilizare gratuită pentru câini şi pisici (cu şi fără stăpân).
Prima etapă s-a desfăşurat în perioada 28 iunie -1 iulie şi continuă săptămâna aceasta, între 5 şi 8 iulie, în intervalul 9:00-18:00.
“Ne vom concentra, deocamdată, pe sterilizarea animalelor din stradă, iar dintre cele cu stăpân vom primi pentru sterilizare doar femelele şi doar pe acelea care sunt de rasă comună sau metis.”, explică vicepreşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Carmen Arsene.
Primele campanii de sterilizare derulate în Topoloveni au avut loc în vara anului trecut, iar pe parcursul lor s-au sterilizat aproape 400 animale.
“Orice animal care a avut probleme de sănătate a primit tratamentul corespunzator şi orice altă necesitate ce impunea intervenţie chirurgicală a fost rezolvată. La fel procedăm şi în această nouă campanie. Colaborarea cu Primăria Topoloveni a fost şi este foarte bună, autorităţile locale asigurând desfăşurarea în conditii optime a campaniilor, personal pentru colectarea câinilor, pentru îngrijirea şi hrănirea lor în perioada post-operatorie”, spune Carmen Arsene. 
După sterilizare, identificare prin crotaliere şi tatuaj, animalele fără deţinător vor fi returnate în locul de provenienţă. Campania are loc la Primăria Topoloveni - demisol, acolo unde sunt amenajate în acest scop camere speciale de sterilizare si recuperare post-operatorie.
“Îi aşteptăm pe deţinătorii de câini şi pisici, femele (rasă comună sau metis) să vină aici cu animalele. De asemenea, invităm cetăţenii oraşului Topoloveni să aducă pentru sterilizare câinii pe care îi îngrijesc în faţa blocului, la serviciu sau oriunde în altă parte.”, anunţă organizatorii campaniei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea