A fost sfinţită Catedrala de la Mioveni

# Un vis împlinit al primarului Ion Georgescu. Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din oraşul Mioveni, judeţul Argeş, a fost sfinţită  sâmbătă, 1 iulie. Slujba de târnosire a fost oficiată, începând cu ora 9:30, de către Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Episcopul Iaşului şi 150 de preoţi. În continuare, de la ora 10:00, a avut loc Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat sub noua clopotniţă aflată în construcţie.
Piatra de temelie a catedralei a fost aşezată în anul 1992, de către Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Calinic. Proiectul catedralei a fost elaborat de către arhitecţii Maria şi Alexandru Mulţescu şi inginerii Eugeniu Dumitrache şi Ana-Maria Marinescu de la SC Proiect Argeş SA. Lucrările de excavare au început în 1993. Dimensiunile catedralei sunt cu adevărat impresionante: înălţime 40 m, lungime 65 m şi lăţime în naos 36 m, având capacitate de aproximativ 1.500 de locuri. Edificiul este placat cu marmură albă şi bej-aurie, dispusă în benzi late de 40 cm, decor de inspiraţie bizantină din secolul al XIV-lea. În arcadele subliniate prin chenare de benzi de marmură bej-aurie s-au realizat icoane din mozaic.
La sfinţirea Catedralei au participat mai multe delegaţii de peste hotare, o delegaţie din Franţa, două din Bulgaria, una din Elveţia, una AORE.
Preşedintele CJ Argeş împreună cu Iani Popa, primari din  tot judeţul şi parlamentarii de Argeş au fost alături de edilul Georgescu la sfinţirea Catedralei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea