Şoferii vor primi mesaje pe telefon şi e-mail la expirarea permisului auto

 

La începutul lunii iulie, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a introdus notificările electronice, pentru a anunţa şoferii cărora le expiră permisele de conducere.

Astfel, serviciul electronic permite transmiterea de mesaje de informare, prin SMS și e-mail, astfel:

- cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere

- la o zi după ce permisul de conducere e expirat, dacă deținătorul nu a preschimbat documentul.

 

”Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis.

 

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat.

Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitatea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul stucturilor teritoriale”, a transmis DGPCI în comunicatul de presă, citat de Ştiripesurse.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea