Constantin Nicolescu: ”Lucrurile (murdare) trebuie spălate acasă ”

# Copreşedintele USL consideră că referendumul pentru demiterea preşedintelui şi scandalul CCR nu trebuie tranşate de Comisia Europeană. În opinia lui Constantin Nicolescu,  îngrijorările  internaţionale legate de situaţia politică actuală din România nu sunt fondate şi este convins că nu va fi instituită nicio  suspendare a dreptului de vot al României, aşa cum s-a cerut în scrisoarea adresată Comisiei Europene.  Şi senatorul PSD de Argeş, Constantin Tămagă, încearcă  să spulbere îndoielile  cu privire la modul în care a fost acaparată puterea de către noul Guvern.
Săptămâna trecută, Comisia Europeană a  fost sesizată cu privire la restrângerea de către majoritatea USL-istă din  Parlamentul României a atribuţiilor Curţii Constituţionale, prin faptul că  aceasta nu se mai poate pronunţa asupra hotărârilor adoptate de Legislativ. Semnale de alarmă au existat şi vizavi de trecerea sub controlul premierului a Monitorului Oficial, schimbarea comisiei de atestare a diplomelor şi titlurilor universitare după ce a fost constatat plagiatul lui Ponta, modificarea, în grabă, a regulilor privind suspendarea Preşedintelui României, schimbarea preşedinţilor celor două Camere, schimbarea Avocatului Poporului şi nu numai.
Despre toate acestea şi despre poziţiile pe care organismele europene le vor avea, Uniunea Social Liberală nu pare să aibă  vreo îngrijorare. Preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a explicat că: “nu se va inteveni în niciun fel şi nu se va ajunge niciodată acolo (n.r. suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul European la cerearea expresă a deputatului german Krichbaum), pentru că ei sunt interesaţi ca România să rămână pe poziţia pe care este. Ceea ce se întâmplă este doar ... un joc de glezne!”.
Nicolescu pune în cârca Monicăi Macovei  “informaţiile eronate  care au ajuns la organismele internaţionale!”

Lucrurile trebuiau spălate în familie, crede Nicolescu

“E anormal să dai lucruri din interior, pe care poţi să le rezolvi acasă (...). Când e vorba de ţara ta şi regulile ţării, lucrurile trebuie să ţi le speli acasă. Dacă ducem lupta noastră politică acolo, greşim!”, a declarat Consantin Nicolescu, arătând că: “a merge la porţile Buxellesului pentru a a-ţi pîrî fraţii nu face bine vizavi de cum ne văd europenii!”
Nicolescu a vorbit despre sesizările care au ajuns la Comisia Europeană ca fiind “exagerări”, iar referitor la graba  în care a fost modificată legea referendumului, şeful PSD Argeş a bătut monedă pe faptul că era nevoie de o urgentare a măsurilor legale şi tehnice pentru organizarea referendumului.
“Acţiunea USL a fost una corectă. Viteza cu care s-au desfăşurat lucrurile i-a luat prin surprindere (pe cei de la PDL). S-a utilizat sistemul rapid, sistemul surpriză şi s-a rezolvat problema.”, a explicat Nicolescu, secondat de senatorul Constantin Tămagă, venit la conferinţa PSD Argeș de vineri ca să spulbere îndoielile  cu privire la modul în care a fost acaparată puterea de către noul Guvern  şi  să demonteze acuzaţiile de asalt la adresa democraţiei.
Modul în care au fost înlocuiţi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, printr-o procedură rapidă, n-ar fi (dacă e să ne luăm după argumentele lui Constantin Tămagă) îngrijorător prin prisma principiilor statului de drept.
“Toate schimbările s-au făcut pe regulile de funcţionare din Camera Deputaţilor şi Senat, în mod absolut statutar (..) USL a funcţionat corect, dincolo de suspiciunile unora. Cetăţenii vor spune dacă ceea ce am făcut noi sau ceea ce a făcut Băsescu e  bine!" a declarat C.Tămagă.
La referendum, românii au dreptul să se pronunţe prin DA sau NU la întrebarea  înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României? “
Ordonanţa prin care Guvernul modifică Legea referendumului prevede că preşedintele României poate fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor veniţi la urne.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea