Dragoş Dinculescu se mai vrea o dată General

Vă mai amintiţi de Inspectorul General de la Inspectorarul Şcolar Argeş, Dragoş Dinculescu? E băieţaşul acela care a venit General în locul lui Gabriel Bratu, susţinut de PDL. Nu vă aminiţi încă? Nu e o problemă, că puţini şi-l amintesc, dar nu că ar fi făcut ceva memorabil la ISJ. Cei care şi-l amintesc, şi-l amintesc ca „Generalul Metaforă”.

De unde îi vine numele de  „Generalul Metaforă”

La Olimpiada Naţională de Limba Română, Dragoş Dinculescu a avut un discurs care a lăsat toată lumea cu gura căscată. Nu vă închipuiţi că a fost cel mai bun discurs. A fost de neînţeles sau, mai bine spus, doar pe înţelesul Generalului Dinculescu: „Dragi elevi, cuvântul cheie de astăzi este „metafora”. Nu vă ascund faptul că mai degrabă formulele şi simbolurile îmi sunt la îndemână, iar faţă de metaforă am avut întotdeauna admiraţia cuvenită unei lumi rezervate iniţiatorilor în cuvântul scris ori rostit, altfel decât în cotidianul pe care îl trăiţi azi. Voi faceţi parte din această lume a metaforei, iar vreme de câteva zile vă veţi afla într-un spaţiu care inspiră”, spune Dinculescu în faţa participanţilor la olimpiadă. Mulţi au ascultat, puţini au înţeles ce a vrut să spună Inspectorul General.

Dinculescu se pare că l-a săpat şi pe Gabriel Bratu

Dragoş Dinculescu a ocupat postul de inspector şcolar pentru managementul resurselor umane în cadrul ISJ Argeş, pe vremea când ISJ era condus de Gabriel Bratu. Se pare că tot Gabriel Bratu a fost cel care l-a făcut să-şi descopere şi totodată să recunoască public simpatia pentru PDL. Abia venit în partid, se pare că Dinculescu a început să sape pe la Minsterul Educaţiei, şi cu o susţinere din PDL, a reuşit să ocupe scaunul de General. Acestuia i-a plăcut atât de mult biroul şi scaunul pe care l–a ocupat o perioadă foarte scurtă, încât acum simpatiile politice i s-au schimbat. Acesta este susţinător înfocat al PSD-ului, partidul care îl ţine acum într-o funcţie de inspector la ISJ  Argeş. Singura diferenţă între afinităţile politice ale lui Dinculescu este că pe vremea PDL-ului era inspector pentru managementul resurselor umane, iar acum, susţinut de PSD, este inspector la personal.

Consiliul Profesoral la Şcoala 13 a dat patalama  pentru susţinerea lui Dinculescu pentru postul de General la ISJ

Dragoş Dinculescu este titular la Şcoala 13 Piteşti. Metodologia spune că pentru funcţia de Inspector General ai nevoie de recomandarea şcolii de unde ai venit. Cum Dinculescu este încă la ISJ, inspector la personal, nu i-a fost greu să meargă la Consiliul Profesoral al Şcolii 13 şi să ceară recomandarea pentru postul mult dorit. În ultima săptămână de şcoală, la şedinţa profesorilor, acesta a mers şi a cerut recomandarea colegilor. Colegii i-au dat această recomandare, chiar dacă au fost mai multe vociferări, iar punctul forte cu care i-a convins Dinculescu a fost momentul în care acesta a spus că are susţinerea PSD pentru a ocupa acestă funcţie, iar recomandarea de la şcoală este o simplă formalitate.

Florin Gardin va fi schimbat tot de Dinculescu?

Florin Gardin este actualul Inspector General la ISJ Argeş. Acesta este susţinut de PNL, iar funcţia sa a fost prima schimbare a USL-ului în Argeş. Ţinând cont de faptul că în cârca lui Dinculescu a fost pusă şi schimarea lui Bratu, mă întreb dacă Florin Gardin are curaj să stea un moment cu spatele la Dragoş Dinculescu, care, deşi este foarte tânăr - are aproape 35 de ani - se pare că ştie foarte bine cu ce se mănâncă politica, şi mai ales cum se pot mânca politicienii. Cu metafora stă mai prost inspectorul Dinculescu, dar se pare că la trădări şi maziliri stă foarte bine. Vom vedea dacă Florin Gardin va fi înlocuit de tânărul Dinculescu, căruia se pare că nu îi stă nimic în calea ascensiunii profesionale, sau politice, nici nu ştiu cum o fi în realitate.
L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea