Mega-dosarul de evaziune fiscală în care este implicat Sorin Blejnar are legătură la Pitești

# Șeful întregii rețele infracționale a dat și aici un tun la bugetul statului, prejudiciul fiind de peste un milion de euro. S-a vorbit mult, în ultimele zile, despre rețeaua Blejnar-Marta-Nemeș - grupare care, potrivit procurorilor anticorupție, ar fi găurit bugetul statului cu zeci de milioane de euro. Prejudiciul este greu de stabilit, în suveica infracțională fiind angrenate câteva zeci de firme din care – iată – câteva cu rază de acțiune în județul Argeș.
Astfel, NEMEȘ RADU, coordonatorul grupului infracțional organizat, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la evaziune fiscală și constituire a unui grup infracțional organizat, și-a derulat o parte din ingineriile financiare prin intermediul unei firme din Pitești, Tri Invest Standard S.R.L.
Firma a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social într-o cameră de apartament, la etajul al treilea, într-un bloc din strada Petrochimiştilor. Asociatul unic al firmei, Nemeş Radu, este născut în anul 1975 la  Bacău. Nu am reuşit, anul trecut, să ajungem la adresa menţionată. Telefonul fix trecut în actele de la Registrul Comerţului sună, însă nu răspunde nimeni. Am început apoi să căutăm numele asociatului unic printre documentele procurorilor anticorupţie. În documentele procurorilor apar foarte des Racz Peter Attila şi Radu Nemeş, care au legătură cu constituirea unui grup care a conceput un amplu circuit evazonist de comercializare a combustibililor. Firma Excella Real Group SRL Nicolae Bălcescu (administrat din 2009 de George Guliu, iar anterior de Radu Nemeş), a vândut în primul trimestru al anului 2009 peste 46 de mii de tone de combustibili, fără plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul fiind de peste 100 de milioane de lei. Combustibilii au fost furnizaţi de SC Oscar Downstream SRL Măgurele, SC Oil Terminal Constanţa şi SC Gpa Aero Product SRL beneficiare fiind mai multe firme controlate de Racz Peter Attila şi Radu Nemeş, Valkar SRL, Panko Oil Trans SRL, Rokeno Trans SRL, Sea Master Trans SRL, Aral SRL, Ana Oil SRL, Vereco Group SRL, Vereco Construct 2001 SRL, Duemi Company SRL.
Tri Invest STANDARD S.R.L. a dispărut din peisajul financiar argeșean lăsând în urmă o
datorie la bugetul statului de peste 52 miliarde lei vechi, desigur, niciodată recuperată.
Nemeș Radu este, în același timp:
- asociat unic și administrator la SC TRI INVEST STANDARD SRL Pitești, cu obiectul principal de activitate cod CAEN 5151 – Comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate, cu sediul social pe str. Petrochimiștilor, aceeași pe care își au sediul social societățile la care sunt asociați Lipoșteanu Cristinel și Popescu Narcis;
- administrator la SC EXCELLA REAL GRUP SRL.
Lipoșteanu Cristinel, în același timp:
- director de vânzări la SC ECO OIL RECICLING SRL;
- administrator la SC TRANS AUTO CONSTRUCT 2000 SRL.
Popescu Narcis, în același timp:
- administrator și asociat la SC TRANS BITUM 2000 SRL, de la care SC ECO OIL RECICLING SRL a închiriat terenul aferent antrepozitului;
- administrator la SC TRANS AUTO CONSTRUCT 2000 SRL la care este asociat Popescu Narcis, la SC ROSEXIM COMALIMENT 2000 SRL, la SC EURO SAIMAR SRL., pentru SC EXCELLA REAL GRUP SRL, SC VALKAR SRL, SC ROMECO INTERNATIONAL SERVICE COMPANY SRL, SC GPA AERO PRODUCT SRL, potrivit procesului-verbal din 15.04.2009 (anexă, pag. 1123-1126), Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a ridicat copii după dosarele de autorizare, precum și documente originale din acestea.
Fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF, Codruţ Marta, soţii Nemeş şi alte două persoane din dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro au primit mandate de arestare în lipsă, potrivit deciziei luate la începutul lunii de Curtea de Apel Bucureşti, potrivit Mediafax.
Cei cinci arestaţi preventiv în lipsă sunt, astfel, Radu Nemeş, Codruţ Alexandru Marta, Ovidiu Ioan Moldovan, Dana Nemeş şi Mihai Gulea.
Prin aceeaşi decizie a instanţei, Ştefan Puşcaşu a primit interdicţie de a părăsi ţara.
Hotărârea CAB poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).
Cei şase sunt urmăriţi penal în acest dosar şi, pentru că nu au fost găsiţi, procurorii anticorupţie au cerut arestarea lor în lipsă.
Membrii reţelei de contrabandă cu produse petroliere destrucurată de procurorii DNA şi din care fac parte fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, fostul său şef de cabinet - Codruţ Marta şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, îşi scoteau banii negri produşi din contrabandă în afara ţării.
Din referatul DNA cu propunere de arestare preventivă a lui Comăniţă şi Marta rezultă că banii erau expatriaţi chiar în Emiratele Arabe Unite, într-o firmă controlată de unul din capii reţelei, Radu Nemeş.
Întâmplător sau nu, Nemeş şi Marta sunt dispăruţi în acest moment, procurorii DNA cerând arestarea acestora în lipsă.
Potrivit datelor DNA, membrii reţelei ar fi scos din ţară în patru luni aproape trei milioane de dolari
Din datele din Monitorul Oficial rezultă că reprezentantul firmei Corralys în România este chiar Radu Nemeş, firma fiind acţionară într-o altă societate deţinută de Nemeş, SC Optima Business SRL.
Laurențiu STOICA

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea