Averile parlamentarilor de Argeş, la început şi la final de mandat (II)

Constantin Tămagă. În declaraţia senatorului Tămagă dispar apartamente, dar apar utilaje luate pe credit... dar fără credite
La început de mandat acesta avea trei terenuri agricole, cu suprafaţa totală de 325.000 mp, două terenuri forestiere, cu suprafaţă totală de 41.000 mp şi un teren intravilan de 2000 mp. Şi la capitolul case stătea bine senatorul Tămagă, acesta având trei locuinţe, două apartamente cumpărate, unul în Bucureşti şi altul în Piteşti, şi o casă la Mozăceni, primită moştenire. Maşini declarate la începutul mandatului, în 2008, senatorul avea un autoturism Megane, două tractoare şi o combină agricolă, toate cumpărate până în anul 2000. În anul 2009, deşi nu înstrăinează nimic, din declaraţia de avere a senatorului dispare apartamentul din Bucureşti, dar apare o casă cumpărată în Piteşti, cu o suprafață construită de 170 mp. În anul 2010 dispare şi apartamentul din Piteşti, şi acesta fără vânzare sau donaţie. În anul 2011, ca prin minune, în declaraţia de avere a lui Constantin Tămagă apar 16 utilaje agricole, iar în anul 2012 încă 5 utilaje, toate cumpărate cu credit, deşi în niciun an senatorul nostru nu apare cu credite, ci doar cu conturi bancare.

Senatorul Valeca trăieşte după principiul: cheltuieli mari, remuneraţie mică

De la începutul mandatului de senator, Şerban Valeca era un om înstărit. Acesta a primit moştenire două terenuri şi trei case, avea o investiţie în timbre de 5000 euro şi 9000 euro în bijuterii, şi deţinea o maşină Volkswagen, cumpărată de soţie. În conturi senatorul şi soţia aveau în jur de 1,3 miliarde, 25.000 dolari şi 61.500 euro. Deşi încasările anuale ale familiei depăşesc 1,5 miliarde, senatorul nu a reuşit să facă nicio achiziţie până la sfârşitul mandatului, râmânând cu aceleaşi case primite moştenire, aceeaşi maşină cumpărată în 2008 pe numele soţiei, şi cam aceeaşi valoare a conturilor. Senatorul are ceva mai mulţi lei, 152.457, dar are mai puţin cu 15.000 dolari, suma în euro fiind cam aceeaşi de la începutul mandatului, la care se pare că s-a adăugat doar dobânda.

Mircea Diaconu a încasat în patru ani de mandat peste 1,5 miliarde lei pentru a manageria Teatrul Nottara. Deşi acum este declarat incompatibil, nu restituie banii încasaţi ilegal

Mircea Diaconu, care până mai ieri declara sus şi tare că nu este incompatibil, s-a luptat cu justiţia până aproape de finalul mandatului, că mai mult nu se mai putea. Acesta a folosit toate căile de recurs şi pararecurs pentru a amâna cât mai mult demisia din funcţia de manager la Teatrul Nottara. Ţinând cont de faptul că salariul de manager era de peste 340 milioane lei anual, acesta nu putea renunţa aşa uşor la o sumă destul de substanţială. În momentul în care a primit o hotărâre definitivă, cu strângere de inimă a renunţat la banii veniţi de la teatru. Justiţia şi-a spus cuvântul, dar cu banii încasaţi cum rămâne? De ce nu obligă justiţia acest senator să şi restituie toţi aceşti bani care se pare că i-a încasat ilegal în toată această perioadă când a ocupat şi funţia de manager la Teatrul Nottara şi senator al României?

Andrei Gerea

Soţia deputatului Gerea a primit, în patru ani de deputăţie ai soţului, peste 1,6 miliarde lei de la o firmă ale cărei interese se pare că le-a susţinut Andrei Gerea în mandatul trecut
Andrei Gerea începe mandatul cu datorii de peste 235.000 euro şi 82.000 lei, şi termină cu o datorie de 170.000 euro. Deşi criza s-a simţit pe toate planurile, mai ales în ceea ce priveşte investiţiile sau chiriile, la familia deputatului Gerea totul a mers din bine în mai bine. În anul 2008 acesta încasa chirie de 5000 euro lunar, chirie care la sfârşitul mandatului a crescut până la 6000 euro.
Deputatul Gerea a avut un proiect de lege pe tema apelor minerale la finele anului 2006. Liberalul Andrei Gerea propunea în Parlament un proiect de lege denumit „Propunere legislativă privind unele măsuri în vederea restructurării şi pregătirii privatizării Societăţii Naţionale a Apelor Minerale”. Începând cu anul 2007, soţia deputatului Andrei Gerea, Ayten, încasează anual din 2007 până în 2009 inclusiv, peste 400 milioane lei vechi, ca drept răsplată pentru consultanţa oferită firmei Romaqua Holding SA. Societatea cu pricina este cunoscută prin apa Borsec pe care o îmbuteliază şi comercializează. Din anul 2011, suma oferită pentru consultanţă este înjumătăţită, şi astfel, Ayten Gerea primeşte anual doar 24.000 lei de la aceeaşi firmă.

Bogdan Niculescu Duvăz

În anul 2012 apare în declaraţia de avere a deputatului un trenen pe care susţine că îl deţine din anul 1998, dar prima dată îl declară în 2012
Deputatul Duvăz îşi începe mandatul de deputat cu datorii de 30.000 euro şi un cont de 46.000 euro. Acesta deţine două case de locuit în Bucureşti, una de 240 mp şi alta de 145 mp, şi o casă de vacanţă în comuna Tătărani, judeţul Dâmboviţa, dar şi trei autoturisme. În anul 2011 donează una din casele din Bucureşti, cea de 145 mp, fetei sale, Catinca Niculescu Duvăz.
În anul 2012 apare un teren în declaraţia de avere a deputatului, teren pe care susţine că îl deţine din anul 1998, dar este pentru prima dată când îl declară, şi totodată dispar ambele case din Bucureşti şi o maşină Audi. Una din case este declarată ca donată către fiica sa, dar maşina şi cealaltă casă nu se regăsesc ca fiind donate sau vândute. 
O altă noutate în ultima declaraţie de avere a deputatului Duvăz este faptul că acesta a început să încaseze şi binemeritata pensie. Poate va rămâne la pensie domnul deputat şi va uita de judeţul nostru, aşa cum de fapt a şi demonstrat în ultimul mandat.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea