România poate returna peste 30 milioane de euro Uniunii Europene dacă desfiinţează Agenţiile Regionale de Mediu

# Dacă nu se pot schimba directorii, mai bine se reorganizează instituţiile publice. # Argeşul va pierde singura agenţie regională care mai funcţiona în judeţ. Prin proiectul de Hotărâre a Guvernului – privind Organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Mediu (ANPM) şi a instituţiilor publice aflate în subordinea acesteia – publicat în ziua de 23 iulie 2012, pe site-ul www.anpm.ro, se intenţionează desfiinţarea agenţiilor regionale.
ART. 7 al acestui proiect explică pe larg cum se vor desfiinţa agenţiile regionale şi se vor reînfiinţa agenţiile judeţene din judeţele în care au fost agenţii regionale. Asta nu ar fi o mare problemă, dacă nu s-ar risca pierderea investiţiilor UE în agenţiile regionale, o investiţie de aproximativ 30 milioane euro. Ca să poată schimba directorii, guvernarea USL-istă a decis să reorganizeze ANPM, deci să facă exact inversul celor de la PDL. În anul 2010 s-au desfiinţat agenţiile judeţene din judeţele unde existau agenţii regionale. Acum, dacă directorii din şase din cele opt agenţii regionale din ţară nu au înţeles să demisioneze de bună voie, s-a decis să se reorganizeze tot. De fapt este cam aceeaşi Mărie, dar cu o altă conducere, şi aia tot cu pălărie.
ART. 7
(1)    Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, agenţiile regionale pentruz protecţia mediului şi agenţiile judeţene pentru protecţia mediului se reorganizează potrivit reglementărilor în vigoare, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
(2)    Agenţiile regionale pentru protecţia mediului se desfiinţează, iar în judeţele în care acestea au avut sediul se înfiinţează agenţii judeţene, care vor avea atribuţiile stabilite prin prezenta hotărâre.
(3)    Activitatea agenţiilor regionale pentru protecţia mediului este preluată de către Direcţia Coordonare Regională din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi e către agenţiile judeţene noi înfiinţate.

Argeşul va pierde singura agenţie regională care funcţiona la noi în judeţ

Restructurările din 2010 au afectat şi agenţiile de mediu. Şi la acea vreme se discuta să se desfiinţeze agenţiile regionale, dar în momentul în care conducerea de atunci a înţeles că dacă va desfiinţa aceste agenţii va fi nevoită să returneze banii investiţi de Uniunea Europeană, au decis să reanalizeze situaţia. Aşa s-a ajuns la concluzia că nu pot fi desfiinţate agenţiile regionale, iar în judeţele în care există agenţii judeţene acestea sunt cele care vor fi desfiinţate. Aşa s-a întâmplat şi la Argeş, acolo unde mai aveam şi noi o agenţie regională, restul ocolind judeţul nostru. Politicienii argeşeni nu au niciun interes să păstreze regionalele în Argeş? Locurile de muncă din aceste agenţii nu interesează pe nimeni? Guvernarea de stânga-dreapta, cea care este acum, se pare că nu s-a pus de acord, şi ca atare Argeşul pierde singura regională pe care o mai avea.

În Agenţia Regională de Mediu de la Argeş s-au investit peste 3 milioane euro

Programul PHARE RO/2004/IB/5/EN05 a reprezentat un instrument financiar de implementare de implementare Acquis-ului Comunitar European în domeniul protecţiei mediului focusat pe managementul riscului şi IPPC şi de aderare la Comunitatea Europeană. Numai din acest proiect ARPM Piteşti a utilizat peste 2 milioane de euro. Din investiţia de 1,5 milioane euro în echipamentele tehnice de softuri pentru fiecare echipament în parte, o mare parte a ajuns şi la Piteşti. Alte investiţii de peste 7 milioane de euro în programe de instruire, GPS portabil, binoclu de mare precizie, camere digitale, calculatoare, reţele, şi multe altele au fost necesare întăririi capacităţii instituţionale a agenţiilor regionale din ţară.

Reorganizare pentru a demite directorii PDL-işti

Actuala guvernare a ajuns la concluzia reorganizării abia după ce au făcut un tur de ţară, şi au înţeles că directorii PDL nu vor să-şi dea demisia. Şi cum aceştia sunt greu de schimbat, chiar şi în urma controalelor făcute de către Ministerul Mediului, s-a decis să se folosescă o metodă mai complicată, dar sigură. Reorganizează tot, în noua organigramă se desfiinţează posturile directorilor incomozi, şi apoi pe posturile nou înfiinţate vin cei de la USL, oameni de partid, care aşteaptă cam de mult numirea în funcţie. Cu palmele curate, şi cu directorii USL în funcţie, vom aştepta cuminţi, să nu se uite Uniunea Europeană la noi şi să ne ceră înapoi banii care i-au investit pentru înfiinţarea regionalelor. Dar ce mai contează la o ţară aşa bogată o sumă de 30 milioane de euro? Hoţul neprins e negustor cinstit, iar dacă ne prind, avem de unde. Imediat după referendum va curge lapte şi miere, deci putem returna aceşti bani în orice moment. L.S

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea