Se va mai scumpi apa în această toamnă?

# Începe rambursarea împrumutului de 10,5 milioane de euro făcut de Apă Canal 2000 SA, şi garantat de Primăria Piteşti # Piteştenii vor plăti timp de 221 de luni pentru împrumutul făcut de Apă-Canal 2000 SA. Preţul mare al apei potabile a fost subiect de campanie pentru primarul Pendiuc şi pentru contracandidaţii domnei sale. Deşi primarul Pendiuc se lăuda că avem cea mai curată apă din ţară, Daniel Dragomir venea cu preţuri din alte oraşe, preţuri care erau mult sub cele practicate la Piteşti. Campania a trecut, apa a rămas la fel de scumpă, dar oare nu se va mai scumpi?

Acestea sunt preţurile afişate pe site-ul Apă-Canal.

Preţurile şi tarifele unice pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare–epurare pentru utilizatorii din aria de deservire a SC APĂ CANAL 2000 SA PITEŞTI, aplicate cu data de 01.01.2012:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Împrumutul de 10,5 milioane euro va fi rambursat începând cu noiembrie 2012

În anul 2007 Apă – Canal a făcut un împrumut, girat de Primăria Piteşti, în valoare de 10,5 milioane euro. Acest împrumut a fost cofinanţare  la Măsura ISPA nr. 2003/RO/16/P/PE/026 – Reabilitarea staţiei de epurare, a reţelei de canalizare şi a sistemului de alimentare cu apă din municipiul Piteşti şi zonele arondate judeţului Argeş. Împrumutul a avut o perioadă de graţie de peste 5 ani, iar anul acesta, în luna noiembrie va începe rambursarea. După o perioadă de graţie de 65 de luni, din noiembrie vom avea de rambursat timp de 221 luni suma de 10,5 milioane euro. Mai concret, în luna mai anul 2031 va fi achitat integral acest împrumut. Dacă ţinem cont de creşterea mare a valutei, şi pornim de la un euro de 3,7 lei, preţ care era valabil în momentul contractării acestui împrumut, la 4,62 lei, cât a ajus în ziua de azi, observăm o creştere de aproape 25%. Dacă mai punem la calcul şi dobânda, ne întrebăm dacă tariful, şi aşa destul de mare al apei, va putea rămâne la 3,72 lei/mc.
Oare declaraţiile din campania electorală ale lui Tudor Pendiuc, cum că preţul apei va rămâne neschimbat deocamdată, atenţie deocamdată, nu se refereau la luna noiembrie şi la această rambursare? Vom vedea cât vom plăti pentru un metru cub de apă din luna noiembrie, şi dacă acel deocamdată al edilului Piteştiului nu se referea la începutul toamnei.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea